21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Patronul Conacului Polizu a scăpat de dosarul de la Crimă Organizată. Procurorii l-au prins prea târziu

Judecătorii de la Tribunalul Iași au constatat ieri că, în dosarul în care Constantin Ștefănucă a înșelat o firmă vânzând de două ori o suprafață de 50 ha de pădure infracțiunile s-au prescris. În acest dosar a fost trimis în judecată și procuratorul imobiliar Cătălin Sandu.

Constantin Ștefănucă și procuratorul Cătălin Sandu au scăpat de acuzații în dosarul în care au fost trimiși în judecata de procurorul DIICOT, Daniel Horodniceanu deoarece au înșelat o companie vânzând de două ori o suprafață de 50 ha de pădure. Asta deoarece, ieri judecatorii de la Tribunal au constatat ca infractiunile s-au prescris (vezi aici).

În acest dosar a fost trimisa in judecată si Irina Riscutia, mostenitoarea conacului Polizu care, în timpul procesului a decedat. Ștefănucă și Cătălin Sandu au vândut odată pădurea în anul 2011 pentru suma de 110.000 lei.  Însă, la data de 7.11.2013 un anume Andrei Carbune a depus plangere penala aratand ca terenul care facuse obiectul tranzactiei de la Restaurantul Select  fusese promis pentru vanzare catre SC AA Agriculture Farm SRL. ”Petitionarul a explicat in plangerea depusa ca prin promisiunea bilaterala de  vanzare-cumparare autentificata sub numarul de 4.059 din 6.11.2013 la BNP Ochiros Alexandru terenul a fost promis spre vanzare  SC AA Agriculture Farm SRL  aceasta achitand la data incheierii promisiunii suma de 114.000 euro din care 25.000 euro in contul bancar detinut de inculpata Riscutia Irina Ioana si 89.000 euro in contul detinut de el insusi.

Continuarea pe Dezvaluirea

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow