25.2 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Patronul ATV plange dupa sutele de milioane din bani publici. Ii acuza pe functionari de coruptie pentru o licitatie care nu a avut loc

Fostul salariat al Primariei Pascani, Razvan Grecu, patronul postului de televiziune Actualitatea TV a publicat un articol prin care lasa sa se inteleaga ca Primaria Pascani ar fi anulat o licitatie pentru selectarea serviciilor de publicitate cu scopul de a favoriza televiziunea TV BIT Pascani. Mai exact sub titlul ,,Corupție în Primăria Pașcani. Licitația pentru publicitate anulată pentru că Actualitatea TV critică administrația publică! Oferta lui Zanet: ”Tăiați și voi ca Bit TV o factură de 1500 de lei pentru buget”,, patronul televiziunii ATV sustine ca desi ,,a furnizat atât la categoria televiziune cât și la publicație on-line prețurile cele mai mici, licitația nu a fost validată pentru că Dumitru Pantazi a hotărât că ofertele nu au prezentat cerințele de participare din invitațiile de participare”.
in realitate Primaria Pascani nu a inceput, desfasurat sau anulat nici o procedura de licitatie pentru contractarea serviciilor de publicitate pentru anul 2013, asa dupa cum reiese chiar din declaratiile functionarilor care se ocupa de achizitiile publice.
,, Noi am cerut ofertele de publicitate pentru a putea estima costurile si a face o prognoza bugetara. Nu am
desfarurat nici o procedura de licitatie, nu am anulat nimic…,, a spus Laura Pascu, sefa Ser-viciului de Achiztitii din Primaria Pascani.

Acelasi raspuns a fost comunicat si printr-o adresa trimisa pe adresa redactiei noastre.
,,Precizăm că nu a fost derulată o procedură de achiziţie publică pentru:
– Servicii de publicitate prin televiziune – Cod CPV : 79341000-6 QA03 – 4
– Servicii de publicitate prin internet – Cod CPV : 79341000-6 QA04 – 7

întrucât nu exista deocamdată baza legală pentru aceasta şi nu a fost primit la Compartimentul Achiziţii Publice un Referat de necesitate şi oportunitate prin care să fie solicitate astfel de servicii. OFERTELE DE PREŢ AU FOST SOLICITATE POSTURILOR TV ŞI ZIARELOR ON-LINE LOCALE, ÎN VEDEREA ESTIMĂRII SUMELOR CE TREBUIE INCLUSE ÎN BUGET, ÎN EVENTUALITATEA CONTRACTĂRII SERVICIILOR DE PUBLICITATE DE ACEST TIP,, se arata in comunicat.

Mai exact in data de 27 februarie a.c. Primaria Pascani a anuntat intentia de a achizitiona servicii de publicitate pentru publicarea de anunturi de interes public si a solicitat cate o oferta de pret in acest sens. Nicaieri nu a fost publicat un anunt prinvind incepe-rea unei licitatii in acest sens, procedura care indiferent de forma in care este organizata presupune documente si proceduri mult mai complexe decat o simpla oferta de pret transmisa pe fax, nu in plic inchis.
De asemenea nu au fost publicate datele exacte privind serviciile care urmeaza sa fie prestate: numarul de aparitii, forma de difuzare, marimea textului sau al panoului publicitar dar mai ales criteriile de departajare. Acesta a si fost motivul pentru care TV BIT a prezentat doar oferta generala de pret, fara negociere , urmand ca atunci cand cerintele vor fi clarificate, daca va fi anuntata vreo licitatie, sa fie transmisa o oferta de pret concreta.
In mod surprinzator acuzatiile de coruptie din articolul semnat de Razvan Grecu se bazeaza pe faptul ca acum cativa ani de zile firma primarului Dumitru Pantazi a refuzat sa mai plateasca bani pentru publicitate societatii autorului articolului din cauza unor articole critice. Astfel, el considera ca ,, și în cazul publicitatii din bani publici s-ar fi aplicat același algoritm: Uăi, eu nu dau bani ca să scrii ce vrei tu despre mine!”
Mentionam ca articolul mincinos a fost publicat de newspascani.com dupa ce patronul ziarului a aflat ca Primaria Pascani a solicitat publicarea Proiectului de buget al Primariei Pascani pe alte canale media locale si judetene, nu si la ATV.

Situatia este cu atat mai frustranta cu cat in timpul mandatului primarului Grigore Craciunescu , societatea patronata de Razvan Grecu a incasat sute de milioane de lei vechi pentru servicii de publicitate pe baza unor contracte acordate in mod preferential, fara licitatie.
Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow