2.4 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Patriarhul României, cetăţean de onoare al Pascaniului, doar pe hârtie

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane este cetăţean de onoare a municipiului Paşcani, fără ştirea lui. Nu de acum ci în baza unei hotărâri a Consiliului Local din octombrie 2007. Problema este că titlul de onoare nu a ajuns niciodată la Preafericitul Daniel, pentru că administraţia locală a omis acest lucru. Mai mult, numele lui nici nu apare în lista cetăţenilor de onoare de pe site-ul instituţiei.
Cei din conducerea Primăriei erau pregătiţi să înmâneze acest titlu în cadrul unei vizite programate în toamna aceluiaşi an dar între timp mitropolitul Daniel a fost uns patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane iar întâlnirea a fost anulată. Acum se aşteaptă o altă ocazie pentru înmânarea diplomei.
Propunerea de cetăţean de onoare a Pascaniului a fost făcută chiar de protopopul Pavel Postolache. El a înaintat un referat Consiliului Local motivând că Preafericitul Daniel a ajutat municipiul punând bazele construcţiei catedralei ortodoxe din zona Deal.
Primăria a aflat de la reporterii BIT TV despre această situaţie. Nu a are o explicaţie de ce hotărârea Consiliului Local nu a fost dusă la îndeplinire şi nici ce se v-a întâmpla cu ea.
Nici păşcănenii nu ştiau că Patriarhul Daniel este cetăţean al Paşcani. Ei spun că ar merita un astfel de titlu şi că s-ar bucura să îl vadă mai des pe străzile municipiului.
Menţionăm că până acum 21 de personalităţi au primit titlul de cetăţean de onoare al Pascaniului. Ele ar trebui să beneficieze de o serie de facilitate acordate de administratia locală, de la transportul în comun până la taxele şi impozitele locale.

HOTARAREA NR. 168.31.10.2007 Acordare Titlu de CETATEAN de ONOARE Preafericitului Parinte Danie

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow