16.5 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Patinoar, în parcarea de la catedrala. ” Vom face niste copii fericiti…!”

Veşti bune pentru copii păşcăneni. De la 1 decembrie până la sfârşitul lunii februarie în centrul municipiului va fi deschis un patinoar artificial pe o suprafaţă de peste 9oo mp. Locul de distracţie va fi amenajat chiar în parcarea de lângă catedrala ortodoxă din zona Deal, în apropiere de sediul Primăriei. Investiţia va fi realizată de o firmă de specialitate în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Paşcani. Conducerea clubului a anunţat că acolo vor avea loc numeroase activităţi de iarnă şi cursuri de patinaj, iar intrarea va fi gratuită în prima parte a zilei.

Proiectul a fost iniţiat de primarul Dumitru Pantazi, la propunerea Clubului Sportiv Municipal Paşcani. El a fost votat de aproape toţi consilierii, deşi cei din opoziţie au dat avize negative din diverse motive. Dacă în şedinţele pe comisii ei au spus că nu vor vota proiectul dacă locaţia nu va fi schimbată,  în şedinţa de plen iniţiatorii au fost luaţi la întrebări de ce nu închiriază sau concesionează terenul în loc să îl pună la dispoziţia clubului şi societăţii partenere,  cu titlu gratuit.
În replică edilul municipiului a explicat că nimeni nu ar plăti miliarde de lei  vechi pentru a face o astfel de investiţie la Paşcani. De asemenea viceprimarita Gabriela Nedelcu a atras atenţia că nu este vorba despre o activitate comercială şi că proiectul este în folosul comunităţii. Mai mult, patinoarul va fi legat de Orăşelul Copiilor care va fi amenajat pe platoul din fata Primăriei.

Cel mai frumos argument a venit chiar din partea unui cetăţean, Romel Vantur,  aflat în sala de şedinţe. La întrebarea pusă de consilierii PNL ce avantaj va avea administratia locală din acest proiect păşcăneanul a răspuns: “Vom face nişte copii fericiţi…!

Administratia locală a cerut conducerii clubului că în contractul pe care îl va încheia cu societatea care va amenaja patinoarul să pună condiţii privind programul şi zgomotul aşa încât locatarii din zona să nu fie deranjaţi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow