23 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Păşunile transformate în cratere, vor fi refăcute până la vară

pasune

 

Gropi de 5 metri latime si adancime pe o pasune din suburbia Sodomeni. Nu este vorba despre cratere in urma caderii vreunui meteorit, ci de o bataie de joc, chiar pe domeniul public. Localnicii sunt suparati ca nu mai au unde sa isi duca animalele la pascut, locul distrus fiind chiar pasunea satului. Acesta a si fost motivul pentru care un delegat al locuitorilor din suburbia Sodomeni a venit sa stea de vorba cu primarul, joi, 14 martie, la audiente. El i-a cerut edilului sef sa refaca pasunea comunala mai ales ca gropile de acolo sunt un adevarat pericol pentru cele peste 200 de animale care urmeaza sa fie scoase la pascut, dar si pentru copiii care se joaca acolo.

Satenii povestesc ca de cand au fost facute gropile s-au intamplat mai multe accidente. De exemplu, in toamna anului trecut o vaca a cazut intr-una dintre gropi, adanca de 5 metri. A fost nevoie de un tractor pentru a fi scoasa de acolo. Desi este greu de crezut, gropile de la Sodomeni au aparut cu acordul Primariei Pascani. Mai exact, un afacerist a excavat mii de tone de pamant, bun chiar din pamantul destinat pasunatului si l-a vandut pentru construirea supermarketului Kaufland din apropeire. La schimb, Primaria a primit alte mii de tone de pamant excavat, care era mai greu de tasat, pentru acoperirea gropii de gunoi de la Valea Seaca. Reprezentantii Primariei sustin ca pana la vara, gropile vor fi acoperite, iar pasunea va putea fi din nou folosita.

O alta problema a localnicilor din Sodomeni este ca in apropierea islazului, la poalele padurii, cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi obisnuiesc sa detoneze acolo bombe neexplodate din timpul razboiului. Satenii solicita ca zona respectiva sa nu mai fie folosita pe post de poligon. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow