22.1 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Paște fără tichete sociale pentru pășcănenii cu venituri mici! Viceprimarul Rățoi: Sunt bani aruncați pe apa Sâmbetei! Pintilie: În calitate de președinte al PNL si primar nu sunt de acord cu astfel de cadouri!

Pășcănenii cu venituri mici nu vor primi, in acest an, tichete sociale de Paste. Hotărârea a fost luată de legislativul pascanean, întrunit in ședința de îndată joi 16 aprilie începând cu ora 15.00. Proiectul inițiat de consilierii din opoziție a primit doar 8 voturi favorabile iar șase dintre consilierii prezenți, de la PNL si Pro România , sau abținut.

Proiectul de hotărâre a fost prezentat de consiliera Gabriela Nedelcu. S-a solicitat alocarea de la bugetul local a sumei de 80 000 lei pentru achiziționarea si împărțirea a 800 de tichete sociale, fiecare in valoare de 100 de lei, pana la sfârșitul lunii aprilie. Beneficiarii ar fi urmat sa fie pascaneni cu venituri mici, sub 800 de lei pentru fiecare membru de familie. Nedelcu a arătat ca sunt zeci de bătrâni si familii cu probleme sociale care au nevoie de acest ajutor, pentru a avea ce pune pe masa de Paste si ca astfel de acțiuni au fost făcute de majoritatea primăriilor din țară.

În același context fostul primar al municipiului, consilierul Dumitru Pantazi a spus ca sunt bani la buget si pot fi alocați, asa cum s-a întâmplat in fiecare an, din 2012 si pana acum.

Viceprimarul Rățoi: Sunt bani aruncați pe Apa Sâmbetei!

În replica, actualul viceprimar, Cristian Rățoi, fiul fostului edil cunoscut pentru sprijinul acordat categoriilor defavorizate, a avut o intervenție șocantă. El a spus ca astfel de cheltuieli ar fi “bani aruncați pe „Apa Sâmbetei” si ca nu vrea sa încurajeze nemunca. Mai mult, viceprimarul municipiului a pus in balanță acordarea de tichete sociale pentru pășcănenii cu venituri mici cu burselor pentru elevi, motivând ca nu ar fi bani suficienți pentru ambele obligații. Rățoi a mai spus ca funcționarii Primăriei nu ar avea timpul necesar sa facă anchetele sociale, pana de Paste.

Pintilie: În calitate de președinte al PNL si primar,

nu sunt de acord cu astfel de cadouri!

Si primarul municipiului a avut o intervenție surprinzătoare. Desi in discuție era o problema administrativa, el a spus ca, in calitate de președinte al PNL Pașcani, nu este de acord cu acordarea de tichete de Paste, pe motiv ca ar fi cadouri. Abia după intervenția consilierei Gabriela Nedelcu a precizat ca aceeași opinie o are si in calitate de primar.

De asemenea edilul a mai spus ca Primăria acorda toate drepturile sociale prevăzute de lege. Din cele enumerate majoritatea sunt plătite de stat prin bugetul local, cu destinație nu prin voință administrației locale.

De asemenea consilierul Vasile Haldan a precizat ca aleșii locali au obligația de a sprijini persoanele defavorizate iar consilierul Sorin Olariu a atras atenția ca alocarea sumelor necesare pentru tichetele de Paste nu are legătură cu bursele elevilor si ca sursele bugetare sunt diferite.

Menționăm ca primarul municipiului a precizat in mod eronat ca ajutoarele de Paste sunt tichete cadou. În realitate, conform unei hotărâri a Consiliului Local, 133 din 31 10 2012 , adminsitratia locală are posibilitatea de a acorda de Paste si de Crăciun, ajutoare de urgență sub forma de alimente sau de tichete valorice sociale.

“ Cu ocazia celor mai importante sărbători creştine, – acordarea de ajutoare de urgenţă astfel:
a) în natură, respectiv un pachet cu maxim 2 kilograme alimente de bază: ulei, zahăr, făină, orez, mălai, paste, pentru persoanele pensionare, cu pensii de până la până la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată/membru de familie, indexat în condiţiile legii.
b) sub formă de tichete valorice sociale pe care Serviciul Comunitar de Asistenta Sociala si Autoritate Tutelara prin Compartimentul Achiziţii şi Direcţia Economică le va achiziţiona de la furnizorii autorizaţi, în limita bugetului aprobat de către Consiliul Local al Municipiului Paşcani.
Pachetele şi tichetele valorice sociale se vor distribui prin Cantina de Ajutor Social şi se vor elibera în baza cuponului de pensie (pe luna în curs), buletin sau carte de identitate, toate documentele fiind prezentate în original” se arata in hotărâre.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow