5.4 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021

Paște 2021: Jumătate dintre români vor să prepare cozonaci, iar cei care îi cumpără preferă mărcile românești

Este concluzia unui studiul despre obiceiurile de consum ale românilor privind produsele de panificație, cu ocazia sărbătorilor pascale.

Pandemia i-a încurajat pe români în ultimul an să se apuce de frământat cozonaci. Studiul Reveal Marketing Research arată că aproape jumătate dintre respondenți obișnuiesc să consume cozonac doar cu ocazia sărbătorilor, atunci când efortul de a pregăti o rețetă complexă pare mai mic.

Astfel de Paște, 48% declară că vor coace cozonacul în cuptoarele de acasă, în timp ce 37% preferă să-l cumpere dintr-un magazin.

Motivul principal pentru care 37% dintre respondenți care evită să prepare cozonaci în casă este faptul că produsele din comerț sunt evaluate ca fiind mai bune, 30% dintre ei sunt de părere că este un proces prea îndelungat, iar 18% consideră că rețeta este prea complicată.

Cei care aleg să cumpere cozonaci îi achizitionează în cea mai mare măsură din supermarketuri, iar 45% se duc la brutărie. Doar 24% cumpără cozonaci de la cofetării si preferă branduri românești pentru că respectă rețeta traditională.

Studiul a fost derulat în perioada 13-20 aprilie 2021, pe un eșantion de 1.013 persoane.

Sursa Europa FM

DE LA ACELAȘI AUTOR

Decizie de ultimă oră! Senatul a respins obligativitatea certificatului verde la locul de muncă

Plenul Senatului nu a reușit să adopte, miercuri, propunerea legislativă prin care personalul unor unităţi publice şi...

Trecem la ora de iarnă în weekend

În weekend trecem la ora de iarnă, iar ceasul se dă cu o oră înapoi, ceea ce...

Deputatul Sorin Năcuță: Sprijin real pentru agricultori și crescătorii de animale

Sprijin real pentru agricultori și crescătorii de animale! Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că au fost...

Deputatul Sorin Năcuță: program guvernamental pentru susținerea activității IMM-urilor VIDEO

Ca membru al Comisiei de Politici Economice am susținut astăzi în Parlament, adoptarea Ordonanței de Urgență 118/2020...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI