0.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Paște 2021: Jumătate dintre români vor să prepare cozonaci, iar cei care îi cumpără preferă mărcile românești

Este concluzia unui studiul despre obiceiurile de consum ale românilor privind produsele de panificație, cu ocazia sărbătorilor pascale.

Pandemia i-a încurajat pe români în ultimul an să se apuce de frământat cozonaci. Studiul Reveal Marketing Research arată că aproape jumătate dintre respondenți obișnuiesc să consume cozonac doar cu ocazia sărbătorilor, atunci când efortul de a pregăti o rețetă complexă pare mai mic.

Astfel de Paște, 48% declară că vor coace cozonacul în cuptoarele de acasă, în timp ce 37% preferă să-l cumpere dintr-un magazin.

Motivul principal pentru care 37% dintre respondenți care evită să prepare cozonaci în casă este faptul că produsele din comerț sunt evaluate ca fiind mai bune, 30% dintre ei sunt de părere că este un proces prea îndelungat, iar 18% consideră că rețeta este prea complicată.

Cei care aleg să cumpere cozonaci îi achizitionează în cea mai mare măsură din supermarketuri, iar 45% se duc la brutărie. Doar 24% cumpără cozonaci de la cofetării si preferă branduri românești pentru că respectă rețeta traditională.

Studiul a fost derulat în perioada 13-20 aprilie 2021, pe un eșantion de 1.013 persoane.

Sursa Europa FM

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow