22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Pasiunea pentru limba franceză, le-a adus premii

jeu par le francais

La concursul national in limba franceza „Jeu par le francais”, ce a avut loc la Iasi, duminica, 24 martie, in prezenta a peste 600 de elevi din Bacau, Vaslui, Covasna sau Bihor, elevii pascaneni s-au intors cu rezultate deosebite. Competitia a fost initiata de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si Asociatia Romana a Profesorilor de Limba Franceza, cu sprijinul Serviciilor Culturale de pe langa Ambasada Frantei.

Concursul, aflat la cea de-a doua editie a fost structurat in opt sectiuni: interpretare vocala, interpretare dramatica, recitare, monolog, joc de rol, scurt metraj si imagine comentata, gazda fiind Colegiul National din Iasi.

O eleva de la Colegiul CF Unirea din Pascani a ocupat premiul II la sectiunea Interpretare vocala. Este vorba despre Melania Armenia din clasa a VII a, sub indrumarea profesoarei de specialitate Mihaela Haratu.

Elevii de la Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pascani s-au intors cu cele mai multe premii. De exemplu, la sectiunea de scurt metraj, Bianca Olariu, Andrada Sandu, Cristina Damian si Cristian Bule, elevi in clasa a XI a au ocupat locul III, fiind indrumati de prof Anca Aparaschivei.

Si cei din clasa a IV a au facut o figura frumoasa la sectiunea recitare, ocupand locul III si mentiune, dar si premiu special. Este vorba despre elevii Catalina Badarau, Tudor Costan, Eduard Grigoroae si Iasmina Hritcu Mesenschi, coordonati de profesorul Gabriela Hritcu Mesenschi.

Si la sectiunea Interpretare dramatica au fost premii. Elevii Elena Dascalita si Cristian Adochitei, din clasele terminale de liceu, coordonati de profesorul Elena Dascalita au primit un premiu special din partea juriului.

Tot premiu special au primit si Miruna Albu si Georgiana Tesu, eleve in clasa a VI a la sectiunea interpretare.

Materialul video il puteti urmari in cadrul Stirilor Infobit din 27 martie. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow