19.4 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Pasiune pentru limba francez. Un elev din Pascani, reprezentantul judetului la faza nationala a unui concurs de franceza

Un elev din Pascani va reprezenta judetul Iasi la un concurs lingvistic, sectiunea franceza. Este vorba despre Codrin Haratu, elev in clasa a VI a, la Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pascani. Sub indrumarea profesorului Anca Aparaschivei, dar si a mamei, profesor de franceza, acesta a participat in luna decembrie, alaturi de sute de elevi din judet, la concurs.

Rezultatul l-a aflat in urma cu cateva zile. Elevul a  raspuns corect la toate cele 50 de intrebari. Asadar, Codrin urmeaza sa participe la proba de baraj a concursului Cangurul lingvistic, ce va avea loc pe 27 aprilie a.c., la Colegiul National Sfantul Sava din Bucuresti. In aceeasi zi, va avea loc, in sala de festivitati a aceluiasi colegiu, premierea castigatorilor acestei editii a concursului.

Mentionam ca, Codrin Haratu are rezultate bune la invatatura, participand la olimpiade si concursuri scolare. De exemplu, in primavara anului trecut elevul pascanean s-a intors de la faza nationala a concursului Cangurul lingvistic cu premiu. Acesta s-a clasat pe locul II castigand o tabara in statiunea Straja, din Hunedoara, alaturi de alti elevi din tara si strainatete.

Competitia le ofera elevilor posibilitatea de a-si testa cunostintele de limba, cultura si civilizatie. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow