17.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023
Array

Paşi pentru modernizarea Căminului Cultural Helesteni

Demersuri administrative pentru modernizarea Căminului Cultural din localitatea Helesteni. Aleşii locali din comună au participat ieri la o şedinţa extraordinară pentru a vota contractarea unor servicii de consultanţă pentru proiectul privind instituţia publică menţionată. Valoarea investiţiei ar fi de jumătate de milion de euro şi este asigurată din fonduri europene.

 

Şedinţa extraordinară în Helesteni, la începutul săptămânii. Consilierii locali au votat un proiect de hotărâre privind contractarea serviciilor de consultanţă pentru un proiect de modernizare a Căminului Cultural din localitate. Administraţia locală a fost anunţată că a fost selectată pentru finanţare, asigurată de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Valoarea iniţială este de 500.000 de euro.

Din aceşti bani ar urma să fie schimbat acoperişul clădirii, pereţii să fie întăriţi, să se monteze o centrală termică şi amenajarea unui grup sanitar. De asemenea, se vor face dotări cu instrumente muzicale şi sistem de sonorizare şi lumini.
În lunile ce urmează se va lucra la proiect, apoi se va semna contractul de finanţare şi se va organiza o licitaţie pentru găsirea unei societăţi care să execute lucrările de modernizare.

Alte articole