26.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

Pasi importanti pentru drumul expres Ploieşti – Paşcani

Ultimele știri

C.P. S-au demarat procedurile privind studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi asistenţa tehnică pentru drumul expres Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani.

În primă fază, se pregăteşte documentaţia pentru loturile de drum de mare viteză Focşani – Bacău şi Bacău – Paşcani. Din totalul celor 4 loturi mai existau incertitudini doar asupra lotului de 110 km. Focşani- Bacău, celelalte 3 loturi având câştigătorii definitivi pentru elaborarea documantaţiei tehnice, fără să se fi depus contestaţii în termenul legal.

Paşcaniul urmează a asigura tranzitul către municipiul Iaşi, dar şi către graniţa de nord a ţării, iar Moldova va dispune de o infrastructură rutieră adecvată care să îi permită atragerea investiţiilor private străine, asigurându-se prin aceasta şi un “culoar european” pentru Republica Moldova.

Valoarea totală a contractului este de 27,6 milioane de lei (cu TVA), 75% din valoare – 17,44 mil. lei – fiind acordată de Fondul European de Dezvoltare Regională.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni, respectiv între 31 octombrie 2018 şi 30 septembrie 2020 la care se adaugă, dacă este cazul, şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului înainte de semnarea contractului de finanţare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Se confirmă faptul că municipiul Paşcani are o poziţie strategică de mare importanţă, iar construirea acestor cai de rulare moderne şi de mare viteză vor constitui şi pentru municipiul Paşcani o oportunitate de atragere a unor investiţii străine.

 

Cu deosebit respect,

Deputat PSD Iași, Vasile Axinte

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.2 ° C
27.3 °
25.8 °
53 %
1.7kmh
19 %
sâm
24 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI