More

  PASCANIUL VOTEAZA! PREZENTA LA URNE, ORA 19.00 – 30.70%

  Prezenta la vot pana la ora 19.00 era de 30.70 % – 11746  votanti. La alegerile locale din 2016  prezenta era mai mare, de 36,90 %.

   

  Prezenta la vot pana la ora 11.00 era de 9,33% – 3600 votanti. La alegerile locale din 2016 prezenta era mai mare, de 11,42%.

   

  Pana la ora 09.00 s-au prezentat la urne 1166 de alegatori, adica 3,05% din pascanenii cu drept de vot. In 2016 prezenta la ora 09.00 era de 3,75%.

  La urne sunt asteptati 38278 de cetateni.

   

  Sectiile de votare au fost deschise la ora 07.00 si vor fi inchise la ora 21.00. Se poate vota cu actul de identitate, chiar si daca este expirat dupa 1 martie a.c., in baza unei legi date in contextul actual al pandemiei.

  O particularitate a scrutinelor locale este aceea că dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa şi numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reşedinţă. Alegătorii pot identifica secţia de votare la care sunt arondaţi şi adresa acesteia, accesând site-ul https://registrulelectoral.ro/ şi introducând datele personale.

  Alegătorii care nu se regăsesc pe listele electorale permanente vor fi înscrişi pe listele suplimentare dacă fac dovada cu actul de identitate că au domiciliul sau reşedinţa pe raza secţiei de votare la care s-au prezentat la vot.

  Este interzisa fotografierea buletinului de vot, in cabina se poate intra doar o singura persoana, iar buletinele de vot si stampilele nu trebuie sa paraseasca incinta sectiei.

  In ceea ce priveste urna suplimentara/mobila, aceasta va fi deplasata doar pentru persoanele care din diferite motive, in special medicale, nu se pot deplasa, dar numai daca au adresat o cerere in prealabil in cursul zilei de sambata catre sectia de vot.

  In contextul pandemiei de coronavirus, la Pascani s-au luat masuri speciale pentru ca alegatorii sa poata vota in siguranta. Potrivit celor spuse de viceprimarul municipiului, Gabriela Nedelcu, au fost cumparate 20.000 de masti de protectie care vor fi oferite gratuit in ziua votului atat cetatenilor cat si membrilor din sectiile de votare.

  Toate sectiile au solutii dezinfectante pentru maini pe care cetatenul sa le foloseasca la intrare, dar si la iesire. Cu ajutorul asistentilor din cabinetul de medicina scolara, va fi masurata temperatura fiecarei persoane care va intra sa voteze, anunta administratia locala.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Beizadelele medicilor ieșeni, admise la UMF fără examen pe listele cu studenți străini

  UMF Iași a patentat o rețeță de admitere la Medicină, pe ușa din dos @ Zeci de piloși au intrat ,,pe șest’’ pe locurile...

  Noua lege RCA în 2021. Șoferii români vor deconta direct, dar prețurile la asigurări vor crește

  Ministerul Finanțelor din România a publicat în august proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea legii privind asigurarea obligatorie auto. Noua lege RCA este...

  Guvernul va adopta astăzi o ordonanță ce îi vizează pe asimptomatici. Ce se va întâmpla cu aceștia

  Executivul are joi şedinţă de la ora 18:00, iar Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a precizat că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru...

  Opinii