18.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Paşcaniul vizitat de elevi şi profesori din Europa

poza primarie elevi europa

Zeci de elevi si profesori din Anglia, Italia, Turcia si Polonia au vizitat astazi, 16 aprilie orasul nostru. Vizita nu se opreste aici, in urmatoarele zile vor merge in Transilvania la Castelul Bran sau Biserica Neagra, dar si in Iasi la Universitate sau Gradina Botanica. Activitatile au loc in cadrul proiectului „Matematica in viata de zi cu zi”, derulat in parteneriat cu Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pascani.

Astazi, 16 aprilie prima zi din cele 5, invitatii straini au inceput-o cu o vizita la sediul Primariei Pascani. Profesorii si elevii, in jur de 60, ghidati de Mirela Ancuta, inspectorul pe probleme de sport, au mers in sala de festivitati, cea cu candelabre, dar si sala de spectacole. Vizita s-a incheiat cu o poza in fata institutiei, alaturi de primarul Dumitru Pantazi.

Apoi, gazda, Liceul „Miron Costin” i-a primit cum se cuvine in institutia de invatamnat. Directorul scolii, profesorul Carmen Apostol, a prezentat oaspetilor scoala, orasul Pascani, dar si traditiile si obiceiurile moldovenesti. Acestia au mai primit cadouri facute chiar de elevi, de la opincute pana la rame de fotografie. Fiecare reprezentant strain a primit si cate o placheta cu numele orasului, al scolii dar si insigna proiectului. Ansamblu folcloric al scolii, „Mugurasii” coordonati de invatatoarea Adriana Apostol, au incantat invitatii straini cu cantece si dansuri specifice zonei noastre.

Excursia strainilor se va incheia sambata, 20 aprilie. Proiectul, cu finanţare europeană, denumit „Matematica in viata de zi cu zi” a început în septembrie 2011 şi se va încheia în iunie 2013. În proiect sunt implicate 5 instituţii şcolare din Polonia, Anglia, Turcia, Italia si România. Toate activităţile sunt centrate pe aplicaţiile matematicii în domenii ca biologia, geografia şi tot ce derivă din acestea, urmărind motivarea elevilor pentru a învăţa matematica şi conştientizarea rolului acesteia în viaţa cotidiană. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow