More

  Pascaniul, un oras urat. Un specialist ne da lectii de arhitectura

  Array

  305432_568211479859912_1715419603_n

  Un fost responsabil pe probleme de urbanism de la Primaria Pascani critica modul cum arata acum municipiul nostru din punct de vedere architectural.

  Este vorba despre Traian Bita, cel care a lucrat la urbanism in cadrul Primariei Pascani si care a fost invitatul Critinei Liuta, in emisiunea “Dialoguri Esentiale”, ieri 7 februarie. Acesta spune ca Pascaniul arata ca un oras cenusiu. El a remarcat ca in Pascani s-a construit fara nici un fel de studiu architectural si ca orasul nu a avut niciodata un architect, practic fiecare a construit cum a dorit.

  Tot el a adus aminte despre planul de sistematizare pentru anumite zone ale Pascaniului, care era facut de Primul Secretar nicidecum de catre un arhitect dar si faptul ca in zona centrala a orasului nu mai exista nici o cladire veche.

  O explicatie pentru aspectul urat al orasului vine cu siguranta din trecutul acestuia. Adevarul este, ca Pascaniul nu a avut niciodata un fond cultural, a declarat-o si Traian Bita.

  El a transmis autoritatilor locale sa incere sa ii dea o culoare municipiului, pentru ca a ajuns sa fie un oras gri, dar sa tina cont si de anumite reguli arhitecturale.

  Traian Bita, este nemultumit si de felul in care arata lacul Pestisorul. El apreciaza ca lacul seamana mai degraba ca un simplu bazin cu apa, fara sa aiba o stralucire deosebita in peisaj si ca autoritatile ar trebui sa intervina acum odata cu implementarea Planului Integral de Dezvoltare Urbana in acest sens.

  Intrebat ce ar fi schimbat la imaginea vechiului Pascani, Traian Bita spune ca nu ar fi schimbat nimic si ca ar fi pastrat toate constructiile vechi evreiesti.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  LA MULȚI ANI, TUTUROR FEMEILOR! Istoricul și semnificația zilei de 8 martie. Cum a apărut Ziua Internaţională a Femeii

  8 martie. Ziua internaţională a femeii, celebrată la 8 martie în ţări din lumea întreagă, serbează curajul și puterea femeilor care au jucat un rol...

  Mesaje de 8 Martie. Cele mai frumoase urări pentru femeile importante din viața voastră

  Mesaje de 8 Martie. Ziua Femeii a sosit, prilej pentru care trebuie să sărbătorim și să felicităm femeile importante din viața noatră.   Mesaje de 8 Martie...

  Vremea 8 – 21 martie 2021. De mâine seară iarna revine în forţă, ANM anunţă vreme rea în aproape toată ţara

  Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 8 - 21 martie 2021. Meteorologii anunţă o încălzire abia din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI