20.4 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Pascaniul, un oras urat. Un specialist ne da lectii de arhitectura

305432_568211479859912_1715419603_n

Un fost responsabil pe probleme de urbanism de la Primaria Pascani critica modul cum arata acum municipiul nostru din punct de vedere architectural.

Este vorba despre Traian Bita, cel care a lucrat la urbanism in cadrul Primariei Pascani si care a fost invitatul Critinei Liuta, in emisiunea “Dialoguri Esentiale”, ieri 7 februarie. Acesta spune ca Pascaniul arata ca un oras cenusiu. El a remarcat ca in Pascani s-a construit fara nici un fel de studiu architectural si ca orasul nu a avut niciodata un architect, practic fiecare a construit cum a dorit.

Tot el a adus aminte despre planul de sistematizare pentru anumite zone ale Pascaniului, care era facut de Primul Secretar nicidecum de catre un arhitect dar si faptul ca in zona centrala a orasului nu mai exista nici o cladire veche.

O explicatie pentru aspectul urat al orasului vine cu siguranta din trecutul acestuia. Adevarul este, ca Pascaniul nu a avut niciodata un fond cultural, a declarat-o si Traian Bita.

El a transmis autoritatilor locale sa incere sa ii dea o culoare municipiului, pentru ca a ajuns sa fie un oras gri, dar sa tina cont si de anumite reguli arhitecturale.

Traian Bita, este nemultumit si de felul in care arata lacul Pestisorul. El apreciaza ca lacul seamana mai degraba ca un simplu bazin cu apa, fara sa aiba o stralucire deosebita in peisaj si ca autoritatile ar trebui sa intervina acum odata cu implementarea Planului Integral de Dezvoltare Urbana in acest sens.

Intrebat ce ar fi schimbat la imaginea vechiului Pascani, Traian Bita spune ca nu ar fi schimbat nimic si ca ar fi pastrat toate constructiile vechi evreiesti.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow