19.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 17, 2021

Pascaniul, un nou capitol! Primarul si consilierii au depus juramantul

Municipiul Pascani a inceput un nou capitol in administratia publica locala. In cursul zilei de miercuri, incepand cu ora 12.00 noii alesi locali au depus juramantul.` Sedinta festiva a avut loc pe platoul din fata sediului Primariei, la convocarea prefectului judetului. Au participat peste 100 de persoane, oficialitati locale si judetene, dar si sustinatorii celor care vor reprezenta municipiul in urmatorii patru ani de zile.

Sedinta a fost deschisa de secretarul general al Primariei, jurista Irina Jitaru. Ea a dat citire hotarariii judecatoresti si  dispozitiei de convocare. Doar 16 din cei 19 au fost validati, celelelalte trei mandate urmand sa fie preluate de membrii supleanti desemnati dupa ce primarul ales Marius Pintilie, deputatul PSD Vasile Axinte si `consilierul judetean Sorin Nacuta au renuntat la functia de consilier local.

Sedinta a fost prezidata de cel mai in varsta ales local, Vasile Haldan de la PSD, ajutat de cei mai tineri consilieri, Alexandru Dandu de la PNL si Ionut Prodan de la PSD. Rand pe rand, cei 16 consilieri au depus juramantul, cu mana pe Biblie.

Dupa constituirea Consiliului Local a depus juramantul primarul ales, Marius Pintilie.

La sedinta au participat si oficialitati locale si judetene, primari din comunele invecinate si sefi de institutii In discursul sau, prefectul judetului, Marian Grigoras a solicitat alesilor locali sa isi respecte promisiunile facute in campania electorala si a precizat ca vor avea sprijinul Prefecturii Iasi.

Urmatoarea sedinta a Consiliului Local Pascani va avea loc cel mai probabil saptamana viitoare, pentru alegerea viceprimarului si stabilirea comisiilor de specialitate. Tot atunci vor depune juramantul si cei trei consilieri locali de pe lista de supleanti, dupa validarea mandatelor.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Baza sportiva din mlastina ramane abandonata

O cladire construita in bataie de joc, in mlastina, in timpul mandatului fostului primar liberal Grigore Craciunescu...

Un nou consilier local, de la PNL. Dan Zagan isi da demisia, pentru un post de functionar public

Legislativul pascanean va avea un nou consilier, din partea organizatiei locale a PNL. Este vorba despre Alexandru...

Achizitii pe banda rulanta pentru Gospodaria Comunala si Sere

Administratia locala din Pascani cheltuieste o avere pentru schimbarea parcului auto folosit de Serviciul de Gospodarie Comunala....

Un nou bloc de locuinte, in cartierul Aerodrom Pașcani

In cartierul Aerodrom din municipiul Pascani urmeaza sa fie construit un nou bloc. Cladirea va avea 3...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI