10.3 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 16, 2021
Array

Pascaniul, tot mai izolat. Două trenuri spre capitala nu mai opresc în gară

Municipiul Paşcani este tot mai izolat de capitala ţării. Principalele trenuri care fac legătura cu Bucureştiul nu mai opresc în al doilea municipiu din judeţul Iaşi, unul dintre cele mai importantele noduri de cale ferată din zona Moldovei.
Este vorba despre cursele InterRegio 1650, Suceava – Bucureşti şi InterRegio 1659, Bucureşti – Suceava. Primul oprea în Paşcani în jurul orei 06.30 iar al doilea seara în jurul orei 21.30. Acum cele două trenuri nu mai preiau călătorii din Gara Paşcani care vor să ajungă şi să se întoarcă din capitală, la ore rezonabile, nu în timpul nopţii. Schimbările au fost făcute în luna decembrie a anului trecut odată cu noul mers al trenurilor.

Situaţia a fost reclamata de mai mulţi păşcăneni nemulţumiţi care aşteaptă intervenţia politicienilor şi a administratiei locale. Asta deoarece cei care vor să ajungă în capitala pentru a rezolva rapid o problemă fie călătoresc pe timpul nopţii cu trenul de la 01.17 fie cu cel de la 09.47 care ajunge aproape de ora 16.00 după terminarea programului în mai toate instituţiile publice.
Problemele sunt şi mai mari la intoarcere. Între 13.50 şi 21.35 nu mai circulă nici un tren direct din Gara de Nord care să oprească la Paşcani. Reprezentanţii CFR Călători motivează că aceste schimbări au fost făcute fie pentru realizarea unor lucrări de mentenanţa fie pentru crearea unor curse de mare viteză care opresc doar în principalele oraşe ale ţării. Cei care se grăbesc să ajungă la destinaţie pot încerca treburile de legătura prin Bacău.

Primarul şi consilierii nu au fost informaţi de aceste modificări. Ei au aflat de la ziarişti că trenurile au început să nu mai oprească în Gara Paşcani. Vasile Axinte, deputat PSD de Paşcani spune că va avea o interpelare pe acesta temă, săptămâna viitoare în Camera Deputaţilor adresată ministrului transporturilor.

Pascaniul nu stă mai bine nici din punct de vedere rutier. Municipiul urma să fie conectat la drumurile de mare viteză prin intermediul autostrăzii Târgu Mureş – Iaşi, proiect amânat de câteva ori până acum.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI