3.3 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

Pașcaniul sufocat de traficul greu. Strada Grădiniței, aproape blocată de tiruri

Municipiul Pascani este sufocat de traficul greu de pe strada Gradinitei, care s-a intensificat in ultimele zile. Camioanele care fac ruta Roman-Iasi sunt nevoite sa treaca prin Pascani, din cauza blocajului de la podul de la Scheia, intrat in reparatii, de pe drumul national 28. Si cum o problema nu vine niciodata singura, de cateva zile nu functioneaza semaforul din intersectia de la fosta cladire Constructorul. Din aceste doua cauze, pe strada Gradinitei tirurile merg bara la bara, iar nervii soferilor sunt intinsi la maxim.

Problema a fost adusa in discutie si in cadrul conferintei saptamanale de presa sustinuta de edilii de la Primaria Pascani. Viceprimarul, Cristian Ratoi, a precizat ca administratia locala a facut demersurile necesare pentru incheierea unui contract de mentenanta pentru reparatia semafoarelor, dar problema s-ar rezolva mult mai usor daca ar fi amenajate sensuri giratorii.

Joi dimineata sirul de tiruri s-a format din apropierea societatii TE-ROX PROD si pana in intersectie iar imagini cu traficul greu au ajuns pe retelele de socializare. Internautii au „taxat” aceasta situatie prin comentarii dure la adresa administratiei locale.

Au oprit semafoarele si se gandesc cum sa faca sensul giratoriu. Mai este problema ca la Scheia se lucreaza la podul de peste Siret si toata circulatia masinilor de tonaj este deviata prin Pascani. Un dezastru. Intr-un oras ca asta nu sunt in stare sa tine niste semafoare in functiune! Mai nou vrea sa le desfiinteze pe toate se arata intr-un comentariu.

De precizat este faptul ca DRDP Iasi a informat la inceputul saptamanii ca de marti, 11 mai, Pascaniul este inclus pe doua rute prin care soferii sa ocoleasca lucrarile de la Scheia.  A fost realizata chiar si o animatie grafica. Astfel:

  • circulația vehiculelor cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 t se va desfășura pe traseele: DN 2 – Casa de apă – Moțca – DN 28A Pașcani – DN 28A Tg. Frumos și retur

sau

  • DJ 208R Șcheia – DJ 208 Mircești – DJ 208 Mogoșești – DN 28A Pașcani – DN 28A Tg. Frumos și retur;
  • traficul ușor se va desfășura pe un sens, alternativ, semaforizat.

Cu acest prilej, DRDP Iași a facut apel la înțelegere din partea conducătorilor auto pentru disconfortul temporar produs în trafic, cu recomandarea de a circula cu atenție pe sectoarele menționate și cu respectarea semnalizării instituite.

De precizat este faptul ca Pascaniul nu va scapa prea rapid de numarul mare de tiruri ce tranziteaza orasul deoarece lucrarile vor dura, conform contractului, opt luni si cuprind reparații la infrastructură și suprastructură, la calea de pod și rampele de acces.

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cupa Moș Crăciun la șah, la Clubul Copiilor Pașcani

Clubul Copiilor Pascani organizeaza Cupa Mos Craciun la sah, ce va avea loc pe 18 decembrie, de...

Concert extraordinar de colinde, la Casa de Cultură Pașcani – VIDEO

Pascanenii au vrut sa simta si sa traiasca bucuria colindelor care vestesc nasterea Domnului si au participat...

FOTO | Cupluri de aur premiate de Ziua Națională, la Heleșteni

Respectul, iubirea si daruirea de a merge alaturi de partenerul de viata, timp de jumatate de secol,...

A început montarea căsuțelor pentru Târgul de Crăciun de la Pașcani. Deschiderea ar urma să fie săptămâna viitoare

Au inceput sa fie montate casutele de lemn pentru targul de Craciun pe esplanada din municipiul Pascani....

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI