-1.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Pascaniul stă cu gunoiul în maşini. A fost interzisă depozitarea din cauza datoriilor.

Semnal de alarmă la societatea păşcăneană de salubritate. De la începutul acestei luni Salubris Iaşi a interzis depozitarea gunoiului colectat din Paşcani, la groapa ecologică de la Tutora.

Asta deoarece directorul de la CLP Ecosalubritatea SA a refuzat să semneze un angajament de plată pentru restantele istorice acumulate, aproape 700 000 lei si un nou contract. Leonard Ursu susţine că i s-a cerut să achite întrega datorie până la sfârşitul acestui an cerinţa pe care nu o poate îndeplini deoarece peste câteva luni de zile serviciul de colectare şi transport va fi preluat de operatorul ieşean.

Până acum în fiecare lună au fost achitate cheltuielile de depozitare plus o parte din datorii. Mai mult managerul societăţii păşcănene a solicitat clarificări privind cantităţile de gunoi facturate, dar nu a primit nici un răspuns.

În aceste condiţii la Paşcani colectarea gunoiului se mai poate face doar în cursul zilei de vineri, până când maşinile vor fi pline. Pentru deblocarea situaţiei directorul societăţii a cerut Primăriei Paşcani să recunoască şi să achite servicii de peste 700 000 lei, cam tot atât cât este datoria la depozitare.

De cealaltă parte reprezentanţii administratiei locale cred că cantităţile de gunoi nefacturate sau acoperite de taxa de salubritate ar provine în mare din depozitările ilegale ale unor agenţi economici

Ecosalubritatea SA a încheiat anul trecut cu pierderi însă o parte din datoriile preluate de nouă conducere au fost achitate. Situaţia se va înrăutăţi în acest an, dacă nu vor fi găsite şi alte surse de venit, după ce societatea va rămâne fără principalul obiect de activitate, colectarea şi transportul gunoiului menajer.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow