0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

Pașcaniul și „Țara de Sus” – strategie de dezvoltare

Municipiul Pașcani participă la elaborarea strategiei de dezvoltare a asociației „Tara de Sus”. În ultima ședință de Consiliu Local a avut loc pe data de 4 noiembrie a.c., legislativul a aprobat plata contribuției în vederea elaborării unei strategii de dezvoltare, 13.500 lei de la bugetul local, precum și 1.000 lei pentru taxa anuală de membru al asociației.

Documentul privind plata contribuției este necesar pentru accesarea de fonduri europene în vederea finanțării unor proiecte comune de dezvoltare. Precizările au fost făcute de către primarul municipiului Marius Pintilie în cadrul ședinței extraordinare de săptămâna trecută, de la sediul primăriei.

Pascaniul a aderat la „Tara de Sus” in august 2019. Proiectul a fost initiat de fostul viceprimar al municipiului, Gabriela Nedelcu. Conform consilierei PSD, participarea municipiului Pașcani ca membru in asociatia Tara de Sus” reprezintă o şansă în plus de a accesa surse de finanţare alocate mai ales pentru regiuni sau poli de dezvoltare, în schimbul unei cotizaţii anuale modice.

Mai exact, asociația are ca scop atragerea de fonduri europene pentru investiţii şi dezvoltare regională, în perioada 2020 – 2027.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow