22.1 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Pascaniul si „Tara de Sus”, solicitari pentru Guvern

In urmatorii sase ani de zile Uniunea Europeana va finanta, cu prioritate, proiectele regionale. Pentru a accesa fondurile comunitare, localitatile au inceput sa se asocieze si sa faca strategii comune de dezvoltate. In acest sens a luat fiinta Asociatia de Dezvoltare Interocmunitara ” Tara de Sus”, la initiativa unui parlamentar din Botosani, din care face parte si municipiul Pascani.
Pe 22 ianuarie a.c. edilul municipiului a participat la prima sedinta din acest an a conducerii asociatiei. Scopul intalnirii a fost semnarea unei cereri adresata Guvernului Romaniei pentru ca zona ” Tara de Sus” sa trecuta in acordul de parteneriat cu uniunea `europenea pentru a putea beneficia de fianntari. De asemenea s-a solicitat alocarea fondurilor necesare pentru intocmirea unei strategii comune de dezvoltare.

Deocamdata din Asociatia ” Tara de Sus” fac parte 13 localitati din judetele Botosani, Suceava si Iasi printre care si municipiul Pascani si orasul Targu Frumos. Initiatorul proiectului, senatorul Lucian Trufin spune ca proiectul este la inceput de drum si ca pe parcurs vor adera si alte localitati cand vor intelege ca doar asa pot fi accesate fondurile comunitare de dezvoltare regionala.

Pascaniul a aderat la „Tara de Sus” in august 2019. Proiectul a fost initiat de fostul viceprimar al municipiului, Gabriela Nedelcu.
La acea vreme asociarea a fost aprobata doar de consilierii PSD si PMP. Consilierii liberali, printre care si actualul primar, s-au abtinut de la vot, pe motiv ca documentele prezentate nu erau semnate iar obiectivele insuficient prezentate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow