Primăria Paşcani se împrumuta de la stat pentru a putea avea banii necesari în vederea montării de centrale termice în şcoli şi grădiniţe dar şi instituţiile publice rămase fără căldură. Asta după ce regia locală de termoficare, intrată în insolventa, a reziliat contractele şi a anunţa că nu mai poate furniza agent termic.

Este vorba despre 2,4 milioane de le la Trezoreria Statului bani care ar urma să ajungă în contul administratiei locale în maxim câtva săptămâni de zile. Subiectul a fost discutat in cadrul unei şedinţe extraordinare, convocată de urgenţă vineri dimineata de la ora 10.00. Administratorul public Gică Zanet a explicat că este o soluţie provizorie, cu dobânzi minime, până la sfârşitul acestui an, când se aşteaptă echilibrarea bugetului local cu banii promişi de la Guvern.
Banii urmează să acopere cheltuielile de montare şi realizate sau reparare a reţelelor termice mai ales în şcoli şi grădiniţe dar şi la Casa de Cultură, Bibliotecă, Finanţele Locale, sediul vechi al Primăriei, etc. Au fost încheiate contractele de execuţie în toate unităţile în urma licitaţiilor iar acum se aşteaptă începerea lucrărilor.
O problemă deosebită este cea de la Grădiniţa cu Program Prelungit numărul 2 care va intra în renovare printr-un proiect cu finanţare europeană. Activitatea  de aici vor fi mutata, până la finalizarea lucrărilor,  în clădirea fostei scoli din cartierul Fântânele.
Menţionăm că împrumutul pentru centrale termice a fost aprobat de toţi consilierii locali prezenţi.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider