27.4 C
Paşcani
marți, septembrie 26, 2023
Array

Pascaniul se cufunda in intuneric. Afla cand vom iesi la lumina

Pascaniul se cufunda, din ce in ce mai mult in intuneric. Asta deoarece administratia locala se confrunta cu probleme serioase in ceea ce priveste iluminatul public stradal. Cetatenii reclama ca de cateva saptamani de zile becurile se aprind mai tarziu decat de obicei, cu cateva ore dupa lasarea serii. Mai mult, sunt portiuni mari de drum dar si anumite zone in cartiere unde iluminatul public nu mai functioneaza de loc.
Problema a fost ridicata si in cadrul sedintei Consiliului Local care a avut loc la inceputul acestei saptamani, de consilierul PNL, Marius Pintilie.

Intuneric pentru a face economii

In replica edilul sef a explicat ca programul de iluminat public stradal a fost modificat pentru a se face economii avand in vedere ca datoriile restante la EON, mostenite de la fosta administratie, sunt de cateva miliarde de lei vechi.
Mai mult, primarul pascanean a explicat ca societatea care trebuia sa asigure intretinerea retelelor de iluminat public nu mai vrea sa presteze servicii catre Primarie pe motiv ca are de incasat mai multe facturi restante si ca urmeaza sa fie organizata o noua licitatie.

De asemenea retelele de iluminat stradal urmeaza sa fie reabilitate, asa incat consumul de curent electric sa scada. Invitat in cadrul emisiunii Pascaniul incotro, primarul Dumitru Pantazi a precizat ca acesta investitie va avea prioritate la finantare, in bugetul pe anul viitor.

Orizont.info

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...