9.4 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021
Array

Pașcaniul scapă de o familie de cerşetori, care a stârnit emoţie pe reţelele de socializare

Cei doi părinţi şi copilul lor, ce au fost fotografiaţi în timp ce dormeau pe o banca din municipiul Paşcani, cu fetiţa lor în braţe, au intrat astăzi în atenţia autorităţilor din oraş. Oamenii legii au adus la sediul Poliţiei Locale din oraş această familie, iar asistenţii sociali de la Primăria Paşcani au început ancheta. Părinţii spun că sunt din Roman, că au o casă acolo şi tot ce le trebuie. Realitatea pare, însă, să fie alta.

Părinţii şi fetiţa, care dormeau zilele trecute pe băncile din Paşcani, iar fotografii cu ei au ajuns pe reţelele de socializare, au dat astăzi explicaţii autorităţilor locale. Au fost aduşi de agenţii de Poliţie Locală la sediul instituţiei şi au răspuns întrebărilor asistenţilor sociali de la Primăria Paşcani.
Familia Ciobanu este din Roman,iar copilul are şapte ani. Părinţii, ambii în vârstă de 37 de ani, susţin că au o casă şi o viaţă normală în oraşul în care trăiesc, însă din cauza unor ameninţări ale unor persoane cărora le datorau bani, ar fi venit în Paşcani pentru o perioada scurtă de timp.
Au dormit pe bănci, pentru că spun ei, nu au nici o cunoştinţă în oraş. Aşa au ajuns şi în atenţia autorităţilor locale.
Veniturile lunare pentru cei trei membrii sunt de circa 700 de lei, spun părinţii. Însă, fetiţa nu a fost înscrisă la şcoală nici măcar pentru o zi, deşi alţi copii de şapte ani, termin clasa pregătitoare. În această privinţa, tatăl răspunde cu seninătate: are timp să meargă şi la şcoală, şi chiar dacă nu ar fi înscrisă la cursuri, nu ar fi singurul copil care rămâne fără carte. Chiar şi mama, îl susţine în această decizie.
Fetiţa ar vrea să meargă la şcoală, să înveţe şi să se joace cu alţi copiii. Din nefericire, nu se ştie dacă va fi înscrisă în această toamna, la vreo unitate de învăţământ.
Femeia mai are doi copii din alte relaţii, dar care au ajuns în centre de plasament. Asta deoarece, nu a avut condiţii pentru un trai de viaţă normal.
Cei doi părinţi consumă şi băuturi alcoolice, acest lucru fiind confirmat chiar de ei. Bidoanele de bere sunt la ordinea zilei, că doar beau din banii lor, spune tatăl.
Autorităţile locale din Paşcani au luat legătură cu cele din Român şi au trimis această familie în oraşul natal, cu trenul. Cel mai probabil, se va începe o anchetă socială, in localitatea de unde provin.
Menţionăm că familia respectivă a mai fost văzută pe străzile din Paşcani, iar în Roman ar fi foarte cunoscuţi pentru cerşetorie. Potrivit autorităţilor, au şi datorii, cele mai mari fiind la bugetul local din localitatea de reşedinţa, unde suma ar fi de ordinul sutelor de mii de lei, numai din amenzi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

Suspiciuni privind angajarile de la Spitalul de Urgenta Pascani. Primarul Pintilie: Primesc mesaje pe WhassApp, si interventii pe linie de partid…. Nu ne ocupam...

Declaratii socante din partea edilului municipiului Pascani cu privire la concursurile de angajare pentru completarea schemei...

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

 În atenția persoanelor fizice/juridice din Municipiul Pascani SC CLP ECOSERV SRL, cu sediul social in Municipiul Pascani,...

Proiect de Regulament, atentat la liberatea presei. Jurnaliștii care nu scriu cum vrea primarul Pintilie, nu vor fi acreditați -DOC

Jurnalistii care nu prezinta informatiile exact asa cum au fost ele furnizate de reprezentantii Primariei si care...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI