More

  Pașcaniul scapă de o familie de cerşetori, care a stârnit emoţie pe reţelele de socializare

  Array

  Cei doi părinţi şi copilul lor, ce au fost fotografiaţi în timp ce dormeau pe o banca din municipiul Paşcani, cu fetiţa lor în braţe, au intrat astăzi în atenţia autorităţilor din oraş. Oamenii legii au adus la sediul Poliţiei Locale din oraş această familie, iar asistenţii sociali de la Primăria Paşcani au început ancheta. Părinţii spun că sunt din Roman, că au o casă acolo şi tot ce le trebuie. Realitatea pare, însă, să fie alta.

  Părinţii şi fetiţa, care dormeau zilele trecute pe băncile din Paşcani, iar fotografii cu ei au ajuns pe reţelele de socializare, au dat astăzi explicaţii autorităţilor locale. Au fost aduşi de agenţii de Poliţie Locală la sediul instituţiei şi au răspuns întrebărilor asistenţilor sociali de la Primăria Paşcani.
  Familia Ciobanu este din Roman,iar copilul are şapte ani. Părinţii, ambii în vârstă de 37 de ani, susţin că au o casă şi o viaţă normală în oraşul în care trăiesc, însă din cauza unor ameninţări ale unor persoane cărora le datorau bani, ar fi venit în Paşcani pentru o perioada scurtă de timp.
  Au dormit pe bănci, pentru că spun ei, nu au nici o cunoştinţă în oraş. Aşa au ajuns şi în atenţia autorităţilor locale.
  Veniturile lunare pentru cei trei membrii sunt de circa 700 de lei, spun părinţii. Însă, fetiţa nu a fost înscrisă la şcoală nici măcar pentru o zi, deşi alţi copii de şapte ani, termin clasa pregătitoare. În această privinţa, tatăl răspunde cu seninătate: are timp să meargă şi la şcoală, şi chiar dacă nu ar fi înscrisă la cursuri, nu ar fi singurul copil care rămâne fără carte. Chiar şi mama, îl susţine în această decizie.
  Fetiţa ar vrea să meargă la şcoală, să înveţe şi să se joace cu alţi copiii. Din nefericire, nu se ştie dacă va fi înscrisă în această toamna, la vreo unitate de învăţământ.
  Femeia mai are doi copii din alte relaţii, dar care au ajuns în centre de plasament. Asta deoarece, nu a avut condiţii pentru un trai de viaţă normal.
  Cei doi părinţi consumă şi băuturi alcoolice, acest lucru fiind confirmat chiar de ei. Bidoanele de bere sunt la ordinea zilei, că doar beau din banii lor, spune tatăl.
  Autorităţile locale din Paşcani au luat legătură cu cele din Român şi au trimis această familie în oraşul natal, cu trenul. Cel mai probabil, se va începe o anchetă socială, in localitatea de unde provin.
  Menţionăm că familia respectivă a mai fost văzută pe străzile din Paşcani, iar în Roman ar fi foarte cunoscuţi pentru cerşetorie. Potrivit autorităţilor, au şi datorii, cele mai mari fiind la bugetul local din localitatea de reşedinţa, unde suma ar fi de ordinul sutelor de mii de lei, numai din amenzi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet