13.5 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Pascaniul rosu: Peste 70% pentru candidatii USL. Pomana pentru PP-DD, scor rusinos pentru candidatii ARD -VIDEO

 

Peste 70%. Atat au obtinut fiecare dintre cei doi parlamentari pascani dupa alegerile generale care au avut loc ieri, 9 decembrie 2012. Este vorba despre cele mai mari rezultate din judetul Iasi si foarte probabil din tara`obtinute de candidatii USL, Neculai Ratoi, cel care a obtinut inca un mandat de deputat si Florin Constantinescu, senator USL pentru inca 4 ani de zile. Deputatul a obtinut 71, 64 % iar senatorul 73, 67%, la nivelul colegiului.
Cei doi au organizat astazi o conferinta de presa pentru a le multumi in mod public alegatorilor si primarilor care i-au ajutat in campania electorala.
Au fost laudati si cei doi oameni de baza din organizatia PSD Pascani, seful de campanie Bogdan Alexa si Adriana Cosau sefa de cabinet.
De la promisiuni, la fapte
Dupa multumiri, cei doi parlamentari au reamintit principalele promisiuni facute in campania electorala subliniind faptul ca vor fi puse in practica cu ajutorul guvernului USL. Senatorul Constantinescu a spus ca va rezolva cel putin cate un proiect in fiecare localitate din colegiul sau si ca va sprijini realizarea unor investitii importante cum ar fi soseaua de centura a Pascaniului, finalizarea lucrarilor la barajul Lunca Pascani, precum si construirea de locuinte ANL.
In acelasi context, deputatul Neculai Ratoi a subliniat faptul ca cetatenii care au pus stampila pe candidatii USL au asteptari mari de la noul Guvern si ca parlamentarii USL trebuie sa isi respecte promisiunile si sa nu faca greselile pe care le-au facut democrat- liberalii care au fost la guvernare.
 NU aliantei cu UDMR
Intrebati daca ar fi deacord cu o alianta parlamentara sau la guvernare cu UDMR, cei doi parlamentari de Pascani au raspuns categorig ca, in acest moment, USL nu are nevoie de o astfel de intelegere. Ei au spus ca noua majoritate politica are capacitatea de a guverna singura, fara compromisuri.
Al treilea parlamentar, din Pascani
Desi este greu de crezut, Pascaniul are, de fapt, 3 parlamentari din partea USL nu 2. Asta daca luam in calcul si reusita neasteptata a fostului primar al municipiului care a candidat din partea USL in colegiul CUG Iasi. El a obtinut cca 53% din voturi, pe spatele USL. Chiar daca urmeaza sa fie colegi in aceeasi camera decizionala deputatul Ratoi l-a criticat pe Grigore Craciunescu pe motiv ca s-a lepadat de pascaneni intr-o recenta conferinta de presa, spunand ca nu mai are nici o legatura cu municipiul pe care l-a condus in ultimii 4 ani de zile.

Pomana pentru PP-DD, scor rusinos pentru candidatii ARD
Mentionam ca Liliana Romaniuc, candidatul ARD pentru Camera Deputatilor a obtinut doar 11,83% iar Dragos Voinea din partea PP DD, 12.97 %. De asemenea, la Senat, candidatul ARD, Nita Dermide, a obtinut 10.5% in timp ce candidatul PP DD Ciprian Florescu a obtinut 15.58%.

Orizont.info

 

rez alegeri gen 2012

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow