13 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

Pascaniul ramane in ARSACIS . Proiectele pro Apa Vital vor fi puse din nou la vot

 

Operatorul iesean de apa si canalizare mai ramane la Pascani. Nu se stie daca pentru o saptamana, o luna sau pentru totdeauna!  Asta chiar daca joi anunta ca renunta la contractul de delegare iar vineri consilierii locali au respins proiectele pro Apa Vital. Asa s-a hotarat astazi in sedinta consiliului director a asociatiei judetene ARSACIS, can toata lumea se astepta sa fie incheiat acest scandal.
La sedinta a participat si primarul Dumitru Pantazi impreuna cu administratorul public Gica Zanet precum si reprezentantii operatorului iesean. Dupa cateva ore de discutii s-a stabilit ca in cel mai scurt timp sa fie convocata o sedinta de mediere intre cele doua parti.

Pana atunci Primaria ar urma sa isi ajusteze proiectele de hotarare in conformitate cu ceea ce s-a stabilit in discutia tehnica la care au participat prefectul judetului si presedintele Consiliului Judetean Iasi iar Apa Vital sa astepte cu procedurile de incetare a serviciilor la Pascani. Mai mult proiectele ar urma sa fie supuse din nou aprobarii Consiliului Local pe motiv ca, cel privind delegarea trebuie aprobat doar cu majoritate simpla iar restul cu minim doua treimi, conform precizarilor directorului tehnic, Paul Benes ( foto)
Reprezentantii Primariei Pascani nu au fost de gasit pentru a oferi mai multe explicatii. Totusi, conform unor surse neoficiale edilul pascanean intentioneaza sa repuna pe ordinea de zi proiectele Apa Vital, la inceputul lunii mai, in cadrul unei sedinte ordinare.

Primarul ar fi spus ca nu are in intentie de a initia un proiect pentru delegarea directa a serviciilor la Prest Serv Apa si ca asteapta o astfel de initiavita din partea consilierilor care sustin acesta solutie.
Mentionam ca in sedinta de la sfarsitul saptamanii trecute 12 consilieri au votat pentru Apa Vital in timp ce unul a lipsit de la sedinta, trei au votat impotriva si alti trei s-au abtinut.

Proiectul nu a trecut fara un vot pentru ca  s-a cerut  majoritate calificata. Acum juristii Prefecturii Iasi vor sa verifice daca nu cumva hotararea a intrunit numarul necesar de voturi avand in vedere faptul ca pentru o serie de articole, nu era nevoie de majoritatea calificata, de doua treimi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow