11.5 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023
Array

Pascaniul ramane in ARSACIS pana la urmatoarea sedinta a Consiliului Local

Pascaniul a mai primit o sansa de a beneficia de fondurile europene necesare pentru dezvoltarea orasului. Astazi a avut loc Adunarea Generala de la ARSACIS Iasi in care s-a hotarat ca municipiul ramane in asociatie. Cel putin, pana la urmatoarea sedinta de Consiliul Local cand va fi pus din nou pe ordinea de zi proiectul de hotărâre pentru ca Apa Vital să furnizeze în continuare servicii la Paşcani.

Totodata, potrivit celor spuse de Paul Benes, directorul executiv de la ARSACIS, este necesar ca alesii locali sa delege atat serviciul de apa si canalizare cat si cel de epurare.

Daca proiectul nu va trece nici de data aceasta, Asociatia Regionala a Serviciilor de Apa si Canal Iasi va demara procedurile de excludere a Pascaniului. In acest fel, primaria va trebui sa organizeze licitatie pentru delegarea serviciilor, insa orasul pierde 13 milioane de euro, bani europeni.

Mentionam ca primarul Dumitru Pantazi nu a putut fi contactat telefonic astazi, insa a precizat saptamana trecuta ca va convoca o nouă şedinţa pentru rediscutarea proiectelor pro Apa Vital, cel mai probabil la începutul lunii viitoare. El a spus că va încerca să convingă şi alţi consilieri de necesitatea aprobării acestei soluţii.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow