8.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Pașcaniul rămâne fără apă din nou: din această seară, de la ora 20.00

Îm această seară se închid robinetele: toți pășcănenii rămân fără apă, începând cu ora 20.00, până mâine dimineață.

Această situație este datorată unei avarii la aducțiunea cu apă, de pe raza comunei Miroslovești. Este vorba de aceeași conductă, care a generat numeroase probleme, ultima intervenție fiind efectuată de specialiști, tot în urma unei avarii de amploare, luna trecută.
Pășcănenii sunt rugați să își facă rezerve în această seară, până la ora 20.00, care să le fie suficiente până mâine dimineață în jurul orelor 8.00, când va fi reluată furnizarea apei.

Menționăm ca cele mai multe întreruperi de apă din zona Pașcani sunt generate de avariile pe rețea, în condițiile în care rețelele de apă au fost reabilitate acum 7 ani, din fonduri europene.

Memorandul de finanţare a fost încheiat în anul 2001, iar lucrările au început câţiva ani mai târziu, investiţia pe aducţiune fiind terminată în decembrie 2008. Este vorba despre reabilitarea a 43,5 km de conductă de apă precum şi a fronturilor de captare şi staţiilor de pompare. Societatea care a asigurat managementul proiectului a dat faliment, dar în urmă au rămas multe suspiciuni în legătură cu corectitudinea şi calitatea lucrărilor executate, fapt confirmat și de numeroasele avarii din ultimii ani.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow