More

  Pascaniul primeşte 5, 5 milioane de lei de la Guvern. Mai puţin decât alţii, o parte îi vom da înapoi

  Array

  Guvernul României a deschis punga pentru finanţarea administratiilor locale. Unele localităţi primesc mai mult, altele mai puţin, în funcţie de proiectele şi cererile depuse, în perioada 2017 -2020.
  Municipiul Paşcani se afla în tabelul cu angajamentele guvernamentale cu suma de 5,59 milioane de lei, peste jumătate din bugetul de investiţii al municipiului pentru acest an. Din aceşti bani doar o parte vor ajunge în conturile municipalităţii cca 4 milioane de lei iar restul vor fi redistribuiti. Asta deoarece doar cheltuielile eligibile pot fi finanţate de la bugetul de stat, restul banilor fiind asiguraţi de la bugetul local. Sumele vor fi decontate pe parcursul acestui an şi a anului viitor pe baza facturilor de execuţie.
  Alte oraşe şi chiar comune au obţinut mai mulţi bani de la Guvern pentru că au avut mai multe proiecte depuse. De exemplu oraşul Târgu Frumos va primi 6,8 milioane de lei pentru modernizarea străzilor, oraşul Hârlău 4,9 milioane de lei, comuna Vânători aproape 10 milioane de lei, Stolniceni Prajescu – 10,5 milioane de lei pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare, comună Lespezi, 4,8 milioane de lei iar Deleni 5,5 milioane de lei.
  Administraţia locală susţine că până în toamna ar urma să fie turnat primul strat de asfalt pe strada Gării, una dintre cele mai circulate artere din municipiu, Lucrările de modernizare au început în iunie şi trebuie finalizate într-un an de zile.
  În momentul de faţă se lucrează la înlocuirea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare precum şi la realizarea branşamentelor necesare investiţie suportată de Apă Vital din bugetul societăţii.
  După turnarea primului strat de asfalt vor începe şi lucrările de modernizare a trotuarelor cu pavele şi borduri. Valoarea investiţiei este de 5,7 milioane de lei, iar de la bugetul local a fost alocată suma de 2 milioane de lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputat Sorin Năcuță – schema românească de ajutor pentru sectorul HoReC, aprobată de Comisia Europeană

  Schema românească de ajutor pentru sectorul HoReCa, aprobată de Comisia Europeană . Comunicat de presă - deputat Sorin Năcuță. //

  Crimă în Brătești. Bărbat de 69 de ani, omorât din gelozie | FOTO

  Crimă în satul Brătești din comuna Stolniceni-Prăjescu. Un bătrân în vârstă de 79 de ani a fost găsit fără suflare în curtea unei localnice. Descoperirea șocantă a avut loc luni, 19 aprilie, la primele ore ale dimineții.

  Drept la replică, Școala Postliceală Sanitară Centrul de Studii „Ștefan cel Mare și Sfânt” Pașcani

  În vederea unei corecte informări a publicului postului dumneavoastră de radio şi televiziune referitor la articolul apărut în ediția online din 9 aprilie 2021...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet