25.2 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Paşcaniul paralizat pe jumătate din cauza unor lucrări neanunţate la reţeaua electrică. Primăria ridică din umeri, E-ON-ul se apară cu un anunţ publicat într-un ziar judeţean

Nesimţire fără mărgini la Paşcani. Astăzi 25 iulie a.c. , jumătate de oraş, zona Vale a municipiului, a rămas fără curent electric din cauza unor lucrări de mentenanţa. Furnizarea curentului a fost întreruptă de la primele ore ale dimineţii, fără ca cineva să anunţe locuitorii, şi va fi reluată în jurul orei 19.00 .
Aşa se facă ca toată activitatea economică din acesta zona a fost complet paralizată, pierderile estimate fiind semnificative, mai ales la unităţile de alimentaţie publică care au marfă perisabilă depozitată în frigidere. De asemenea a fost blocată şi activitatea de la Poliţia Locală şi Poliţia Municipală iar unii operatori de cablu nu au mai putut furniza servicii de telefonie, internet şi televiziune.

Toate aceste neajunsuri se intampla pentru că societatea Lincas SRL Pascani să poată executa o serie de lucrări de mentenanţa la reţeaua de iluminat public pe 6 străzi principale din zona Vale. Este vorba despre străzile : Mihai Eminescu, Brateş, Gării, 1 decembrie 1918, Vasile Alecsandri şi Aleea 22 decembrie, conform datelor furnizate de serviciul Deranjamente EON Electrica.

Locuitorii sunt nemulţumiţi de acesta situaţie. Ei spun că nu au fost anunţaţi că nu vor avea curent electric o zi intreaga şi că astfel de situaţii se întâmplă des în ultimele săptămâni. Acesta este şi motivul pentru care unii comercianţi din zona şi-au cumpărat generatoare de curent electric pe benzină.

Atitudine sfidatoare
Responsabil de toate aceste probleme este furnizorul de energie, EON Electrica, pe motiv că nu a transmis un anunţ public prin care să fie atenţionată populaţia. Contactat de reporterii noştri purtătorul de cuvânt al EON susţine că a fost publicat un anunţ în acest sens în ziarul Evenimentul de Iaşi, ziar care ajunge doar în câteva exemplare la Paşcani. A urmat un comunicat de presă prin care EON-ul sugereaza ca păşcănenii ar trebui să accepte asemenea abuzuri dacă vor să fie făcute investiţii pentru îmbunătăţirea reţelelor de curent electric.
,,Pentru asigurarea continuităţii în alimentarea cu energie electrică şi pentru îmbunătăţirea parametrilor de calitate, E.ON Moldova Distribuţie realizează în municipiul Paşcani o lucrare de investiţii, ce prevede reabilitarea reţelei de joasă tensiune pe o lungime de aproximativ 3,6 km, precum şi modernizarea a circa 200 de branşamente.
Această lucrare complexă, în valoare de aproximativ 465.000 de lei, nu se poate face sub tensiune şi a necesitat întreruperea distribuţiei energiei electrice …E.ON Moldova Distribuţie înţelege că unele etape ale procesului de modernizare a sistemului de distribuţie pot provoca un anume disconfort pentru cetăţeni, dar subliniază faptul că obiectivul principal al acestor lucrări este de a asigura pe termen lung, creşterea siguranţei în alimentarea cu energie electrică şi a calităţii serviciilor de distribuţie pentru consumatori.” se arată în comunicatul de presă.
Ciudat este că nici măcar Primăria Paşcani, beneficiarul acestor servicii de mentenanţa, nu a fost înştiinţată de întreruperea curentului deşi furnizorul de energie era obligat să o facă. Edilul şef a aflat de la ziarişti de acesta situaţie. Reprezentanţii Primăriei spun că vor lua măsuri pentru că astfel de evenimente să nu se mai întâmple.
Menţionăm că nu este pentru prima dată când se întrerupe curentul electric la Paşcani pentru perioade îndelungi de timp şi în zone aglomerate fără ca cineva să anunţe din timp astfel de evenimente. Ne întrebam dacă nu cumva astfel de lucrări ar trebui făcute în timpul nopţii aşa încât impactul negativ să fie minim asupra populaţiei şi economiei oraşului.
Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow