17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Pascaniul, o prioritate pentru CJ Iaşi. Parc industrial, pentru dezvoltare economică

În sfârşit, municipiul Paşcani Paşcani a devenit o prioritate pentru Consiliul Judeţean Iaşi. Este vorba despre realizarea unui parc industrial, cu bani de la Guvern sau chiar din bugetul judeţului, care să fie pus la dispoziţia investitorilor. Până la jumătatea acestui an ar urma să fie îndeplinite condiţiile administrative pentru întocmirea studiilor de fezabilitate iar investiţia poate fi realizată într-un an de zile, susţine purtătorul de cuvânt al instituţiei. El a precizat că proiectul este o prioritate deoarece Pascaniul este cel de-al doilea pol de dezvoltare din judeţ şi sunt necesare măsuri pentru stimularea economiei şi crearea de noi locuri de muncă.
Pentru că Pascaniul să aibă un parc industrial, Primăria trebuie să pună la dispoziţie o suprafata de teren de câteva zeci de hectare iar până la finalizarea investiţiei să asigure utilităţile necesare: apa curent electric şi gaz, precum şi amenajarea unei căi de acces.
Primarul Pascaniului a aflat din presă despre intenţiile Consiliului Judeţean. El susţine că municipalitatea ar avea terenul necesar pentru realizarea unui parc industrial iar dacă proiectul va fi pus în aplicare, vor fi găsite resursele necesare pentru asigurarea utilităţilor şi a drumului de acces. În momentul de faţă administratia locală ar avea în jur de 300 de ha de păşuni şi fâneţe, dar o parte din ele urmează să fie retrocedate prin legile fondului funciar. Edilul municipiului spune că, dacă va fi nevoie, Primăria poate cumpăra terenuri de la proprietari.
Deocamdată, conducerea judeţului caută o firmă pentru întocmirea proiectului de fezabilitate a parcului industrial de la Leţcani. După finalizarea lui ar urma să mai fie făcute încă alte două sau chiar trei în judeţ, zonele vizate fiind Paşcani, Târgu Frumos şi Hârlău. Aceste investii ar urma să fie puse la dispoziţia investitorilor care vor să îşi deschidă unităţi de producţie şi implicit să creeze noi locuri de muncă.

Foto: Parcul industral de la Budesti- Ramnicu Valcea

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow