8.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Pascaniul nu vrea taxa de salubritate. Serviciile ar putea fi preluate de un operator din ţara sau străinătate

Primăria Paşcani nu este de acord cu taxa judeţeana de salubritate, prevăzută în proiectul de regulament supus dezbaterii publice. Anunţul a fost făcut chiar de edilul municipiului, joi seara în cadrul emisiunii “Pulsul Zilei”. El a precizat că mai multe primarii din judeţ vor să fie mentinuta varianta facturării serviciilor de salubritate nu introducerea unei taxe care să fie încasata prin intermediul autorităţilor locale.

Deocamdată nu se ştie care ar fi cuantumul taxei şi nici preţul serviciilor de salubritate. Se ştie doar că ar putea fi diferenţiate pentru zonele urbane şi rurale. Ele vor fi cunoscute după ce regulamentul va fi intra în vigoare şi va fi obligatoriu pentru toate localităţile din judeţ.
Primarul Dumitru Pantazi a spus este foarte posibil ca serviciile de colectare şi transport al gunoiului menajer să fie câştigate de un operator privat din ţară şi străinătate. Asta deoarece societăţile de salubritate din Paşcani, Iaşi şi Târgu Frumos chiar dacă s-ar asocia nu ar îndeplini condiţiile tehnice.
Menţionăm că Pascaniul a aderat la asociaţia judeţeană ADIS în anul 2009. Decizia are ca efect câteva reguli obligatorii pentru toţi membrii. Gunoiul trebuie transportat şi depozitat la groapa ecologică de la Tutora Iaşi de un singur operator judeţean chiar dacă va avea subcontractate societăţile locale de salubritate. De asemenea regulamentul prevede obligativitatea preselectării gunoiului menajer de către populaţie şi transportul lui la centrele de colectare sau staţiile de transfer. În prezent păşcănenii platesc câte 13 lei pe lună de persoană sau 113 lei mc la societăţile comerciale. Cine nu are contract la salubritate este obligat să achite o taxă lunară, dublă faţă de preţul serviciului.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow