Array

Pascaniul, la un pas de o catastrofă ecologică. Staţia de epurare a fost închisă câteva ore după ce EON-ul a tăiat curentul

Pascaniul a fost la un pas de o catastrofă de mediu, la începutul acestei săptămâni. Luni dimineaţa EON a închis furnizarea energiei la staţia de epurare din Paşcani, din cauza facturilor neachitate de Prest Serv Apa SA. Activitatea a revenit la normal după mai bine de trei ore, în urma negocierilor cu noul operator Apa Vital. Păşcănenii nu au simţit această problemă pentru că furnizare apei nu a fost întreruptă, iar apele uzate nu au fost deversate în Siret. Dezvăluirea a fost făcută de purtătorul de cuvânt, Răzvan Manolache, aseară la “Pulsul Zilei”, emisiune difuzată de postul de televiziune BIT TV.

Societatea de apă din Paşcani nu a putut să îşi achite facturile pentru că nu a avut de unde. Rămasă fără serviciile de apă şi canalizare, a prestat doar cele de epurare iar facturile emise nu au fost încasate în totalitate. Apa Vital urmează să achite toate debitele dacă serviciile vor fi calculate la preţul aprobat de ANRS, spune reprezentantul operatorului ieşean.

Menţionăm că serviciile şi staţia de epurare au fost preluate de curând de Apă Vital. În cazul în care staţia nu mai funcţionează, se opreşte furnizarea apei în întreg oraşul pentru a nu fi deversate apele în Siret. Altfel amenzile sunt uriaşe din partea Uniunii Europene.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...