More

  Pascaniul la un pas de Cartea Recordurilor. Primăria trebuie să îngrămădească 647 de bănci şi coşuri de gunoi pe scări şi Esplanada

  Array

   

  Surprize uriaşe în Planul de Dezvoltare a Zonei Vale, chiar înainte de recepţia finală a lucrărilor. Primăria trebuie să amplaseze 647 bănci şi coşuri de gunoi pe Esplanada, scările mari şi cele mici, conform proiectului. Obiectele au fost deja cumpărate dar nu încap, pentru că numărul lor este uriaş în raport cu suprafaţa recent modernizată. O parte dintre ele au fost aduse şi depozitate în curtea bisericii din Vale. Dacă toate vor fi amplasate Pascaniul ar putea intra în Carte Recordurilor cu cele mai multe bănci şi coşuri de gunoi pe metro pătrat.

  Inginerii Primăriei au început să facă calcule pentru a găsi o soluţie. Toate băncile şi coşurile trebuie amplasate conform proiectului, altfel recepţia nu va fi semnată.
  Astfel pe Esplanada lunga de aproape 400 de metri trebuie puse 190 de bănci lungi de 1.80 metri. Asta însemna că mai bine trei sferturi din lungimea Esplanadei să fie acoperită cu bănci.
  Pe scări situaţia este şi mai complicata. Acolo trebuie să încapă 118 bănci, puţin mai mici. Ele trebuie amplasate doar în spaţiile special amenajate, nu pe trepte.
  Tot pe Esplanada şi scări trebuie amplasate 321 de coşuri de gunoi, aproape de trei ori mai mult decât în tot oraşul, în condiţiile în care lucrările de amenajare au fost deja finalizate.
  Şi asta nu e tot. Conform proiectului la baza scărilor vor fi amplasate nu mai puţin de 8 WC-uri ecologice, chiar în apropierea bisericii. Reprezentanţii Primăriei recunosc că lista de cumpărături a fost mult exagerată dar că nu au avut ce face pentru că aşa au fost stabilite achiziţiile în proiectul făcut de fosta administratie.
  Menţionăm pentru achiziţionarea bunurilor s-au cheltuit 255.400 lei din fonduri europene şi bugetul local.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI