Pascaniul a hotărât să devină membru fondator al “Asociaţiei pentru Dezvoltare Intercomunitara – Dezvoltare Sustenabila şi Integrată în Tara de Sus”. Structura, aflată deocamdată în etapa de constituire are ca scop atragerea de fonduri europene pentru investiţii şi dezvoltare regională, în perioada 2020 – 2027.
Primarul Dumitru Pantazi explicat că pentru municipiul nostru, înseamnă o şansă în plus de a accesa astfel de surse de finanţare alocate mai ales pentru regiuni sau poli de dezvoltare, în schimbul unei cotizaţii anuale modice. Iniţiativa aparţine unui senator din judeţul Botoşani.

De asemenea,  viceprimarita Gabriela Nedelcu a explicat oportunitatea unei astfel de structuri asociative din care vor face parte şi alte localităţi din judeţul Iaşi cum ar fi de exemplu oraşul Târgu Frumos. Sunt asemanatoare Grupurilor de Actiune Locala care functioneaza deja, cu succes, mai ales in zonele rurale, parteneriate publice-private care au atras numeroase finantari europene pentru dezvoltarea comunelor. Din asociaţia “Tara de Sus” vor face parte administratiile din nordul Moldovei pentru a rezolva, împreună, mai ales problemele de infrastructură din câmpia Moldovei.

Proiectul a fost aprobat doar de consilierii PSD şi PMP. Liberalii din opoziţie s-au abţinut de la vot pe motiv că datele prezentate nu sunt suficiente şi clare.

Menţionăm că “Tara de Sus” este denumirea istorică a nordului Moldovei care cuprindea şapte ţinuturi: al Bacaului, al Cernautilor, al Dorohoiului, al Harlaului, al Hotinului, al Neamţului şi al Sucevei.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider