21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Pașcaniul, mai gol ca niciodată în ajun de Anul Nou. Colaj de tradiții pe internet pentru pășcăneni, din partea Casei de Cultură – VIDEO

Pascaniul este mai gol ca niciodata in apropierea ajunului de Anul Nou. Strazile municipiului nu au mai rasunat pe 29 decembrie de uratori si cete, din comunele apropiate, asa cum s-a intamplat in ultimii ani, cand avea loc festivalul de datini si obiceiuri de iarna. In compensatie, Casa de Cultura “Mihail Sadoveanu” din municipiul Pascani a postat pe pagina de Facebook un colaj de datini de iarna, filmate in anii anteriori, sperand sa aduca traditiile in casele pascanenilor prin intermediul internetului.

Sunt aproape 12 minute de obiceiuri de iarna din zona Pascaniului, puse in scena de membrii Ansamblului de dansuri populare româneşti „Rapsozii Siretului” al institutiei de cultura. Nu a lipsit Mosnegeasca, jocul caprei, a caiutilor sau Plugusorul.

Mentionam ca anul acesta ar fi urmat sa aiba loc cea de-a XII-a editie a Festivalului de datini si obiceiuri de iarna. An de an, circa 20 de formatii din comunele apropiate municipiului, dar si din alte judete, insufleteau orasul in prag de Anul Nou. In acest an, evenimentul a fost anulat din cauza pandemiei de COVID 19.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow