27.4 C
Paşcani
marți, septembrie 26, 2023
Array

Pascaniul, capitala administrativa a judetului, ptr o zi. Dezabteri interesante despre soarta judetului, nimic concret pentru noi – VIDEO
Astazi, pentru cateva ore, municipiul Pascani a devenit capitala administrativa a judetului Iasi. Asta deoarece incepand cu ora 11.00 in sala de sedinte a Primariei Pascani a avut loc sedinta pentru luna octombrie a Consiliului Judetean Iasi.

Pe ordinea de zi, au fost 37 de proiecte de hotarare, unele votate cu celeritate altele care au generat dezbateri interesante, asa cum ati putut urmari din transmisiunea noastra directa.

Cateva dintre ele privesc viitorul si dezvoltarea intregului judet. Este vorba despre intentia de realizare a unei strategii de dezvoltare a judetului dupa 2014 si a unor parcuri industriale unul dintre ele, posibil la Pascani. Mai mult, presedintele Consiliului Judetean Iasi a vorbit despre stadiul negocierilor cu reprezentantii unei regiuni din China pentru realizarea unor investiii IT la Iasi precum si despre stadiul demersurilor privind infiintarea unei euroregiuni din care sa faca parte judetul Iasi si alte regiuni din Europa.
Avantajul unor astfe de structuri este ca pot accesa direct de la UE fonduri de dezvoltare fara sa mai fie nevoie de interventia guvernelor nationale.

In acelasi context, presedintele Consiliului Judetean Iasi a adresat o invitatie tinerilor din judetul Iasi de a participa cu idei si proiecte pentru schimbarea intrarii in sediul Consiliului Judetean si in municipiul Iasi precum si pentru realizarea unui nou site al instiutiei.

In cadrul aceleiasi sedinte au fost aprobate si o serie de proiecte privind aeroportul din Iasi, acordarea unor licente de transport si a unro finantari solicitate de ONG-uri pentru organziarea unor evenimente socio-culturale.

In ceea ce priveste , direct, municipiul Pascani, protopopul Pavel Postolachi a solicitat o noua finantare pentru Catedrala Ortodoxa, aflata in constructie , solicitare respinsa pe motiv ca au mai fost acordate 2 miliarde de lei vechi, in aces an. De asemenea, primarul municipiului a solicitat sprijin financiar pentru construirea unui heliport la Spitalul de Urgenta Pascani, avand in vedere ca institutia deserveste atat municipiul cat si zona din imprejurimi.

Mentionam ca atmsofera a fost cam inghesuita, avand in vedere ca in sala de sedinte, pe langa consilierii judeteni, au fost prezenti si directorii institutiilor publice din Iasi, precum si numerosi jurnalisti de la Iasi si Pascani.

Orizont.info

 

 

<iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/4o2sEkJFB58″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...