More

  Pascaniul ca un patinoar! Scările și trotuarele rămân necuratate pana săptămână viitoare.  Primarul Pintilie isi cere scuze

  Municipiul Pașcani s-a transformat într-un patinoar din cauza poleiului. Ploaia la temperaturi scăzute din ultima perioada a așternut un strat consistent de gheata pe străzi și trotuare. Muncitorii Primăriei au intervenit doar pe carosabil cu material derapant,  aleile și trotuarele fiind lăsate la voia întâmplării. Din acest motiv circulația pietonala se desfășoară cu mare greutate  mai ales în zonele de panta și pe scări. Reprezentanții Primăriei  au fost imediat taxați pe rețelele de socializare, de cetățeni dar și de  consilieri locali,  iar unii spun ca în ceilalți ani nu au fost astfel de probleme.  Primarul Marius Pintilie și-a cerut scuze pentru acesta situație,  în cadrul unei conferințe de presa. 

  Întrebat de reporterul BIT TV cum s-a ajuns în acesta situație, la scurt timp după ce reprezentanții Primăriei au spus ca sunt pregătiți pentru iarna, edilul municipiului a explicat ca pe trotuare nu a intervenit nimeni, deocamdată, ca nu puteau fi decontate cheltuielile. Serviciul urmează sa fie delegat societății  de salubritate aflata în subordinea Consiliului Local, în  ședința programată la începutul săptămânii viitoare. 

  Edilul a explicat ca delegarea trebuia făcută mai demult și ca în ultimile săptămâni au avut loc discuții cu conducerea societății, pentru stabilirea tarifelor. El a admis ca sunt deja nemulțumiri dar care pot fi rezolvate pe parcurs. 

  Pana când delegarea serviciului de dezapezire va fi făcută cu acte în regula,  trotuarele ar trebui întreținute de proprietarii spațiilor comerciale, acolo unde este cazul. Administratorul public Claudiu Bodoasca a făcut apel la oamenii de afaceri sa curețe căile de acces din fata sediilor sau magazinelor, conform obligațiilor legale. 

  De asemenea pășcănenii care au nevoie de ajutorul Primăriei pot apela la serviciile administratiei publice locale. Viceprimarul municipiului poate fi apelat la numărul de telefon 0725 110 010 începând de săptămâna viitoare iar primarul la numatul de telefon 0725 105 106. 

  Mentonam ca muncitorii societății locale de salubritate au intervenit pentru îndepărtarea poleiului de pe aleile și trotuarele din oraș. Ei au fost opriți de edil pentru ca serviciul încă nu a fost delegat. Pentru zilele următoare sunt anunțate precipitații sub forma de ploaie dar care se pot transforma în polei din cauza temperaturilor scăzute, mai ales pe timpul nopții.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet