8.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Pascaniul – buric de autostrada, in cativa ani de zile

masterplan
Cand nimeni nu mai credea in redresare economica, Municipiul Pascani este pe cale sa devina un fel de buric de autostrada.
Mai exact in cativa ani de zile, chiar in apropierea orasului ar ruma sa se intersecteze doua autostrazi, aflate, acum, in stadiu de proiect. Este vorba despre drumule expres Iasi-Targu Mures si autostrada Bacau-Pascani-Suceava-Ungheni.
Conform noilor detalii tehnice cele doua magistrale se vor intersecta in apropierea Pascaniului, undeva in zona Gastesti-Motca. Mai mult municipiul urmeaza sa fie conectat la autostrada iar soseaua de centura face parte din acelasi plan.
Masterplanul cu cele doua proiecte a fost prezentat astazi de specialistii Guvernului in cadrul unei sedinte reunite a Comisiilor de Transport din cadrul Parlamentului. Senatorul Florin Constantinescu, spune ca noua varianta a masterplanului avantajeaza municipiul Pascani si ca investitiile ar urma sa inceapa in acest an, dupa derularea procedurilor de licitatie.
Si primarul Dumitru Pantazi crede ca Pascaniul are sansa sa redevina atractiv pentru investitori, daca cele doua autostrazi se vor intersecta in apropiere.

Mentionam ca in ultima varianta a MasterPlanului sectorial, prezentata astazi, sunt prevazuti peste 1300 de km de drumuri rapide si autostrazi care sa fie realizati in urmatorii ani de zile. Valoarea investiei este estimata la 26,48 miliarde euro, din care peste jumatate doar pentru autostrazi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow