19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Distincții pentru o școală și un profesor din Pașcani – cei mai buni la chimie

  Ultimele știri

  O școală și un profesor din Pașcani au primit titlul de cei mai buni, la chimie. Este vorba despre profesorul Otilia Pintilie și Colegiul Național “Mihail Sadovenu” din Pașcani. Distinctiile au fost oferite în cadrul unei competiții unde au participat aproape 1.500 de elevi si profesori din toată, la Universitatea A. I. Cuza din Iași.

  Pasiunea și munca au făcut ca o echipă formată din 10 elevi și un profesor de la  Colegiul “Sadovenu” să fie printre cei mai buni la concursul național de chimie  ”Magda Petrovanu” (16 aprilie 2016) ce s-a desfășurat la Facultatea de Chimie din Iași.

  Mai exact, ca urmare a rezultatelor  obtinute, Colegiului National “Mihail Sadoveanu” din Pascani, a primit, din nou, premiul “Scoala de chimie”, iar prof. Otilia Pintilie a primit premiul “Profesorul de chimie”, atat pentru gimnaziu, cat si pentru liceu.

  Din cei aproape 1.500 de elevi din mai multe județe ale țării, ai noștrii s-au făcut remarcați obținând locurile I, II și premii speciale pentru felul în care și-au rezolvat lucrările.  De exemplu Ștefan Frăsilă, elev în clasa a VII a a obținut premiul I, la fel ca Alexandra Tudorache, elevă în clasa a VIII a, Victor Pintilie – IX a, Bogdan Enache și Liviu Cornea – elevi în clasa a XII a. Ei au fost pregătiți de profesorul Otilia Pintilie.

  Au fost obținute mai multe premii de locul II, la gimnaziu Cristian Târpescu, iar de la liceu Andreea Malache și Murariu Mihaela. Premiul de excelență a fost obținut de Andrada Pavel

  Mențiune a obținut Iustinian Olariu, elev în primul an de liceu și Elena Petriuc, elevă în clasa a XII a coorodonată de profesorul Camelia Apetroaie.

  Concursul “Magda Petrovanu” îsi propune sa descopere si sa promoveze elevii pasionati de Chimie. De asemenea, de precizat ca premiantii probelor de la clasa a XII-a respectiv premiile I, II, III si mentiune pot fi declarati admisi la concursul de admitere de la Facultatea de Chimie din aceasta vara, în conditiile respectarii celorlalte prevederi regulamentare (diploma de bacalaureat, dosar complet de înscriere etc.). Studentii anului I admisi pe baza acestei proceduri, care vor frecventa cursurile vor beneficia de cazare pe perioada primului an universitar de studiu si de bursa pe perioada primului semestru din anul academic 2016 – 2017, în limita resurselor alocate de Universitatea Cuza.

  Nr. crt. Numele şi prenumele elevului

   

  Clasa Premiul obținut Profesor îndrumător

   

  1. FRĂSILĂ ȘTEFAN

   

  VII B I  

   

   

   

   

   

  OTILIA PINTILIE

  2. TĂRPESCU CRISTIAN GEORGE VII B II
  3. PAVEL D. ANDRADA GEORGIANA VIII B PREMIUL DE EXCELENȚĂ

  pentru punctaj maxim

  4. TUDORACHE C. ALEXANDRA PAULA VIII B I
  5. PINTILIE P.E. VICTOR

   

  IX E I
  6. MALACHE ANDREEA

   

  IX E II
  7. MURARIU MIHAELA

   

  IX E II
  8. OLARIU IUSTINIAN

   

  XI F Mențiune
  9. ENACHE BOGDAN CONSTATIN XII G I  

  OTILIA PINTILIE

   

  10. CORNEA LIVIU ȘTEFAN

   

  XII H I
  11. PETRIUC ELENA

   

  XII I Mențiune APETROAIE CAMELIA

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  19.5 ° C
  21.1 °
  16.7 °
  96 %
  4.1kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  26 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet