16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Distincții pentru o școală și un profesor din Pașcani – cei mai buni la chimie

O școală și un profesor din Pașcani au primit titlul de cei mai buni, la chimie. Este vorba despre profesorul Otilia Pintilie și Colegiul Național “Mihail Sadovenu” din Pașcani. Distinctiile au fost oferite în cadrul unei competiții unde au participat aproape 1.500 de elevi si profesori din toată, la Universitatea A. I. Cuza din Iași.

Pasiunea și munca au făcut ca o echipă formată din 10 elevi și un profesor de la  Colegiul “Sadovenu” să fie printre cei mai buni la concursul național de chimie  ”Magda Petrovanu” (16 aprilie 2016) ce s-a desfășurat la Facultatea de Chimie din Iași.

Mai exact, ca urmare a rezultatelor  obtinute, Colegiului National “Mihail Sadoveanu” din Pascani, a primit, din nou, premiul „Scoala de chimie”, iar prof. Otilia Pintilie a primit premiul „Profesorul de chimie”, atat pentru gimnaziu, cat si pentru liceu.

Din cei aproape 1.500 de elevi din mai multe județe ale țării, ai noștrii s-au făcut remarcați obținând locurile I, II și premii speciale pentru felul în care și-au rezolvat lucrările.  De exemplu Ștefan Frăsilă, elev în clasa a VII a a obținut premiul I, la fel ca Alexandra Tudorache, elevă în clasa a VIII a, Victor Pintilie – IX a, Bogdan Enache și Liviu Cornea – elevi în clasa a XII a. Ei au fost pregătiți de profesorul Otilia Pintilie.

Au fost obținute mai multe premii de locul II, la gimnaziu Cristian Târpescu, iar de la liceu Andreea Malache și Murariu Mihaela. Premiul de excelență a fost obținut de Andrada Pavel

Mențiune a obținut Iustinian Olariu, elev în primul an de liceu și Elena Petriuc, elevă în clasa a XII a coorodonată de profesorul Camelia Apetroaie.

Concursul „Magda Petrovanu” îsi propune sa descopere si sa promoveze elevii pasionati de Chimie. De asemenea, de precizat ca premiantii probelor de la clasa a XII-a respectiv premiile I, II, III si mentiune pot fi declarati admisi la concursul de admitere de la Facultatea de Chimie din aceasta vara, în conditiile respectarii celorlalte prevederi regulamentare (diploma de bacalaureat, dosar complet de înscriere etc.). Studentii anului I admisi pe baza acestei proceduri, care vor frecventa cursurile vor beneficia de cazare pe perioada primului an universitar de studiu si de bursa pe perioada primului semestru din anul academic 2016 – 2017, în limita resurselor alocate de Universitatea Cuza.

Nr. crt.Numele şi prenumele elevului

 

ClasaPremiul obținutProfesor îndrumător

 

1.FRĂSILĂ ȘTEFAN

 

VII BI 

 

 

 

 

 

OTILIA PINTILIE

2.TĂRPESCU CRISTIAN GEORGEVII BII
3.PAVEL D. ANDRADA GEORGIANAVIII BPREMIUL DE EXCELENȚĂ

pentru punctaj maxim

4.TUDORACHE C. ALEXANDRA PAULAVIII BI
5.PINTILIE P.E. VICTOR

 

IX EI
6.MALACHE ANDREEA

 

IX EII
7.MURARIU MIHAELA

 

IX EII
8.OLARIU IUSTINIAN

 

XI FMențiune
9.ENACHE BOGDAN CONSTATINXII GI 

OTILIA PINTILIE

 

10.CORNEA LIVIU ȘTEFAN

 

XII HI
11.PETRIUC ELENA

 

XII IMențiuneAPETROAIE CAMELIA

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow