23.7 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Pașcaniul are probleme cu imunizarea. Nu sunt medici și statistici clare iar al doilea flux de vaccinare nu a fost deschis

- Advertisement -

Municipiul Pașcani întâmpina, in continuare, probleme cu vaccinarea populației. Al doilea flux pentru adminsitrarea vaccinului nu a fost încă deschis desi autoritățile locale au anunțat ca va fi disponibil din a doua jumatate a lunii martie. Din acest motiv, pășcănenii sunt nevoiți sa meargă in alte localități sau sa se înscrie pe lista de așteptare unde sunt deja aproape 1900 de cereri.

Primarul Marius Pintilie a motivat in cadrul unei conferințe de presa ca se aștepta o decizie din partea Ministerului Sănătății, in functie de numarul de vaccinuri disponibile si ca Pascaniul ar fi in capul listei de așteptare. În realitate, in aceasta luna au fost deschise patru noi centre in judet, la Deleni, Raducaneni, Bivolari si Belcesti iar cantitatatile de vaccin sunt suplimentate peste tot, in functie de cerere. Mai mult, Pascaniul întâmpina dificultăți si cu personalul necesar vaccinarii. Nu au fost găsiți încă medici pentru deschiderea unui nou flux de vaccinare iar de la primul, unii, au anunțat ca vor sa plece.

In aceeași conferință de presa, administratorul public, Claudiu Bodoasca a anunțat ca au fost achitate drepturile salariale restante pentru luna ianuarie personalului de la centrul de vaccinare. El a precizat ca guvernul a decontat cu intarziere banii necesari.

Nici Direcția de Sănătate Publica si nici autoritățile locale nu știu exact cati pascaneni s-au vaccinat pana acum. La fel de neconcludente sunt statisticile cu privire la numărul persoanelor infectate cu virusul COVID 19. În momentul de fata, la Pașcani incidenta este de 0,59 la mia de locuitori. Primarul municipiului spune ca asta se datorează cetățenilor care respecta regulile de igiena si distanțare sociala si i-a încurajat sa o facă in continuare.

Desi rata de incidenta este mică, secția ATI de la Spitalul de Urgență din Pașcani este mai tot timpul plina cu pacienți infectati, aflați in stare critica care au nevoie de ventilație si tratament. Unii dintre ei sunt din alte localitati. Primarul municipiului susține ca a fost informat de conducerea spitalului privitor la acesta situație.

Menționăm ca la Pașcani nu sunt statistici clare nici cu privire la numărul bolnavilor infectați sau a celor care se testează. La nivelul județului, de când a început pandemia au fost înregistrate 37424 persoane infectate, din care 241 in ultimele 24 de ore. Dintre aceștia, 757 au decedat.

La centrul de vaccinare de pe strada Sportului din Pascani, au fost utilizate până acum 3562 doze Pfizer și 400 doze Moderna. Asta înseamnă că au fost vaccinate mai mult de 2700 de persoane, unii vaccinare completă, alții doar prima doză. Nicio reacție adversă severă, niciun incident, anunta reprezentantii centrului.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow