26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Pascaniul are bani dar nu îi poate cheltui. Pantazi: Investiţiile nu au fost realizate din cauza procedurilor de achiziţii

- Advertisement -

 

Dacă acum 4 ani de zile municipiul Paşcani era în prag de a intra în incapacitate de plată cu o datorie de peste 40 de milioane de lei, în acest an încheie exercitiul bugetar cu un excedent de peste 7 milioane de lei. Situaţia a fost prezentată consilierilor locali iar banii rămaşi urmează să fie repartizaţi printr-o rectificare bugetară, în şedinţa de mâine.
Subiectul a fost discutat şi în cadrul comisiilor de specialitate iar concluzia consilierilor din opoziţie a fost că administraţia locală are bani dar nu este în stare să îi folosească.

În replică, edilul municipiului explica că excedentul bugetar nu se datoreaza unor încasări suplimentare la buget ci pentru că nu au fost realizate toate investiţiile propuse. Primarul spune că procedurile de achiziţii sunt greoaie şi întâmpina dificultăţi chiar din partea unor contestatari.

Mai exact în acest an nu au fost încasaţi mai mulţi bani din taxe şi impozite ci s-au adunat la sfârşit de ani sumele decontate de UE pentru investiţiile din cadrul Planului de dezvoltare a Zonei Vale, făcute iniţial din bugetul local. Mai mult o serie de investiţii şi achizitii nu au fost începute sau duse la bun sfârşit din cauza procedurilor de achiziţii greoaie dar şi a contestaţiilor, explica primarul Dumitru Pantazi.

De exemplu pentru modernizarea străzii Gării, contractul a fost încheiat în luna noiembrie, cu o întârziere de un an şi jumătate, în urma contestaţiilor, iar pe strada Nicolae Iorga lucrările au întârziat din cauza problemelor neprevăzute apărute în urma excavărilor. De asemenea, pentru noul sediu al Bibliotecii Municipale nu au fost transmise situaţiile de lucrări iar la strada Mihai Viteazu şi pentru achiziţionarea unor utilaje nu au fost finalizate procedurile de achiziţie. Edilul municipiului spune că excedentul din acest an nu va fi repartizat pentru alte cheltuieli ci pentru realizarea acestor investiţii, anul viitor.

Menţionăm că pe lângă banii rămaşi necheltuiţi din investiţii, Primăria Paşcani a mai primit, de curând, din rectificări bugetare, 1,5 milioane de lei de la Consiliul Judetean din cote defalcate. Şi aceşti bani vor fi direcţionaţi tot pentru modernizarea infrastructurii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow