16.6 C
Paşcani
vineri, septembrie 30, 2022
Array

Pascaniul a rămas fără staţia de epurare. A fost predată la Apa Vital cu tot cu salariaţi

- Advertisement -

statie

Reprezentanţii societăţii locale de apă şi canalizare au cerut ca odată cu transferul obiectelor de inventar să fie rezolvate şi celelalte probleme. Este vorba despre preluarea personalului, 32 de salariati şi achitarea tuturor datoriilor pe care Apa Vital le-ar avea către PSA. Totodată legislativul local ar trebui să hotărască soarta societăţii, dacă va fi închisă sau va avea un alt obiect de activitate.
Prezent la discuţii directorul tehnic, al asociaţiei judeţene ARSACIS spune că tot personalul de la staţia de epurare va fi preluat de la Prest Serv Apa Paşcani la Apă Vital Iaşi. În ceea ce priveşte datoriile pretinse de societatea din Paşcani ele ar urma să fie clarificate în instanţă.
După preluarea staţiei de epurare va continua transferul reţelelor de apă şi canalizare. Totodată cele două părţi au convenit reluarea investiţiilor din bugetul societăţii pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare atât pe unele străzi din Paşcani cât şi în cartierul Aerodrom şi suburbia Blăgeşti.
Menţionăm că Pascaniul va beneficia şi de investiţii de 13 milioane de euro din fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare mai ales în cele cinci suburbii ale municipiului.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow