6.9 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Proiectul pro –Apa Vital a fost respins. Prest Serv Apa preia serviciile, in regim de urgenta

Pascaniul a ramas in aer cu serviciile de apa si canalizare. Dupa ce ieri operatorul iesean a notificat adminsitratia locala ca renunta la contractul de delegare astazi legislativul local a respins proiectul primarului cu privire la ramanerea societatii Apa Vital in municipiul de pe malul Siretului.
Au votat impotriva consilierii Marius Pintilie, Ioan Danu si Dragos Voinea si s-au abtinut Vasile Plesca, Codrin Toma si Emilian Craciun . Cele 12 voturi pro Apa Vital au venit din partea consilierilor PSD si a liberalilor Dorin Nechifor si Neculai Enea.
In acest context viceprimarul Vasile Axinte a anuntat ca societatea Prest Serv Apa SA Pscani va prelua, in regim de urgenta, furnizarea serviciilor de apa si canalizare, pana la organizarea unei licitatii.
Deocamdata nu se stie de cand si mai ales care vor fi conditiile de contractare si care va fi pretul de facturare. La fel nu se stie cand se vor intoarce salariatii de la societatea din Pascani. In schimb reprezentantii Apa Vital sustin ca vor continua sa furnizeze servicii la Pascani si saptamana viitoare, pana cand conducerea ARSACIS va valida aceste decizii.
Conducerea unitatii spune ca cei care au contracte vor fi notificati in timp util despre schimbarea operatorului si ca cei care au consumat fara sa plateasca vor fi actionati in judecata. Mai mult Apa Vital va ramane cu un punct de lucru la Pascani.
Conducerea asociatiei judetene are o alta parere. Operatorul iesean isi poate inceta activitatea la Pascani chiar de luni fara nici o aprobare. In schimb la inceputul saptamanii viitoare Consiliul Director se intruneste in sedinta de urgenta pentru a constata aceasta situatie si pentru pregatirea iesirii Pascaniului din ARSACIS. La sedinta a fost invitat si priamrul Dumitru Pantazi.
Mentionam ca in aceesi sedinta au fost respinse si restul proiectelor cu privire la operatorul iesean precum si cel cu investitiile care urmau sa fie realizate de Apa Vital in zona Vale, din bugetul societatii.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow