More

  Pascaniul a pierdut procesul pentru majorarea redeventei la apa

   

  Rezultat previzivil in demersurile juridice pentru majorarea redeventei la apa. Primaria si Consiiul Local Pascani au pierdut procesul cu asociatia regionala ARSACIS si ApaVital, deschis inca din anul 2017, suspendat apoi reluat in acest an.

  Magistratii Tribunalului Iasi au respins actiunea pe motiv ca reclamantii nu au calitate procesuala activa. Sentinta data pe 12 iunie 2019 nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

  Municipalitatea a solicitat ca redeventa care trebuie platita periodic de furnizorul de apa si canalizare, pentru folosirea infrastructurii, sa fie mai mare decat cea calculata si achitata conform regulamentului asociatiei judetene, tuturor administratiilor locale membre.

  Mai exact in momentul de fata calculul se face raportat la valoarea bunurilor de retur predate si a cantitatilor de apa vandute, dar administratia din Pascani a cerut ca redeventa sa acopere rata anuala la creditul contractat de fostul operator de apa – PSA Pascani , pentru modernizarea statiei de epurare si a retelelor de aductiune – 1,9 milioane de lei pe an, pana in anul 2026.

  Demersul a avut la baza o Hotarare a Consiliului Local Pascani, nr 88 aprobata in sedinta din 30 iunie 2015, dupa indelungi discutii si sub presiunea militantilor anti- ApaVital.

  Pentru punerea ei in practica modificarile trebuiau adoptate si de asociatie prin votul majoritatii membrilor. Hotararea a fost atacata de ARSACIS si operatorul iesean dar actiunile au fost respinse, nu pe fond, ci tot pe vicii de procedura. Asadar decizia consilierilor pascaneni a ramas in vigoare dar nu poate fi impusa la plata, cel putin deocamdata.

  Mentionam ca anul trecut, operatorul iesean de apa si canalizare a achitat administratiei din Pascani putin peste 1 milion de lei redeventa, aproape jumatate din suma necesara acoperirii ratei pentru imrumutul BEI, restul fiind achitat din bugetul local.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Când va avea Pascaniul „centura de ocolire”

  Proiectul privind realizarea unei şosele de centură, pentru că traficul greu să ocolească municipiul Paşcani nu mai este viabil. A fost depus de câteva...

  15.000 de euro pentru sisteme de încălzire, iluminare şi izolaţie termică. Ghidul de finanţare, publicat în Monitorul Oficial

  Ghidul de finanţare destinat Programului ''Casa Eficientă Energetic'', prin care solicitanţii pot primi până la 15.000 de euro de la stat, a fost publicat...

  Primarul Pascaniului, în concediu o săptămână

  Dumitru Pantazi, primarul municipiului Paşcani a plecat în concediu timp de o săptămână de zile. El îşi va relua activitatea pe 10 august. În acesta...

  Opinii