5.2 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Pascaniul a pierdut procesul cu Apa Vital

ecretarul primăriei Paşcani, Mircea Zuzan s-a făcut de ruşine în procesul cu Apa Vital. În cursul zilei de ieri magistraţii Tribunalului Iaşi au respins acţiunea înaintată de administraţia din Paşcani, din lipsa calităţii procesuale.
Excepţiile solicitate de avocaţii operatorului ieşean au fost admise şi a fost anulată cererea formulată de secretarul Mircea Zuzan în numele Consiliului Local. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi primarul Dumitru Pantazi în calitate de reprezentant al municipiului. Mai exact reprezentanţii Primăriei Paşcani au cerut instanţei de judecata să emită o hotărâre prin care operatorul ieşean să nu mai aibă voie să întrerupă apa la scările de bloc unde nu nu au fost încheiate contracte de furnizare a apei şi constatarea nulităţii contractului de delegare. Judecătorii au constatat că nu Primăria ci beneficiarii de servicii ar fi avut calitatea de a cere încetarea acţiunilor de debranşare şi doar cei care aveau deja contracte încheiate.
Sincron manolache
Reprezentanţii Apa Vital spun că nu vor mai recurge la măsuri de închidere a robinetelor de apă la Paşcani chiar dacă nu a fost dată o hotărâre judecătorească de interzicere a unei astfel de măsuri. Asta deoarece între timp a fost făcută o altă oferta administratiei locale de încheiere de contracte de furnizare în maxim trei luni de zile. În urma audientelor acordate de conducerea societatii la sediul din Paşcani tot mai multe persoane au înţeles că trebuie să îşi desemneze un reprezentant de scară pentru semnarea contractului şi plata consumurilor de apă. În ultimele zile au fost încheiate 17 astfel de contracte conform precizărilor purtătorului de cuvânt.
Sincron manolache
Menţionăm intre operatorul judeţean şi administraţia locală şi cetăţeni mai sunt 7 litigii pe tema furnizării apei. Până la sfârşitul acestei luni legislativul local ar urma să se întrunească din nou pentru rediscutarea proiectelor privind rămânerea în ARSACIS cu Apa Vital, operator al serviciilor de apă, canalizare şi epurare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow