25.2 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Pascani : Taxele si impozitele locale pentru 2014 vor ramane neschimbate. Taxa de salubritate, lovitura de gratie pentru familiile numeroase

Administratia locala din Pascani pregateste taxele si impozitele locale pentru anul viitor. Ieri, 22 mai,  dupa sedinta extraordinara a Consiliului Local, specialistii Serviciului de Finante Locale au prezentat alesilor locali proiectul cu taxele si impozitele pentru anul 2014. Din continut reiese ca acestea nu vor fi majorate sau indexate, ci vor fi aceleasi ca in 2012.
Proiectul privind taxele si impozitele locale pentru anul 2014 va fi supus dezbaterii publice, continutul acestuia fiind disponibil pe site-ul institutiei. Contribuabilii pot veni cu propuneri la imbunatatirea proiectului, mai ales in ceea ce priveste zonarea municipiului Pascani, in functie de zona de amplasare, dar si a accesului la utilitati, fiind stabilite unele taxe si impozite locale.
Daca cuantumul impozitelor si taxelor locale ramane acelasi, numarul lor va creste anul viitor. La propunerea conducerii societatii Ecosalubritatea SA Pascani, adminisitratia locala intentioneaza sa introduca de anul viitor taxa de salubritate. Ea va fi platita in mod obligatoriu, de toate persoanele fizice, cate 8 lei pe luna. Plata se va face de 2 ori pe an ca orice impozit, cei care o vor achita in avans urmand sa beneficieze de o bonificatie de 10%. Mai exact, contractele si facturile la salubritate vor fi inlocuite cu aceasta taxa, doar pentru persoanele fizice, in timp ce societatile vor plati aceleasi tarife la mc.

Primaria Pascani sustine ca persoanele cu handicap, veteranii si vaduvele de razboi vor fi scutite de la plata acestei taxe. Totusi in cazul familiilor cu multi copii, costurile anuale pentru salubritate ar ajunge de doua sau chiar de trei ori mai mari decat pana acum. De exemplu – Intr-o familie cu 3 copii, taxa de salubritate ar ajunge la 40 de lei pe luna, adica in jur de 450 de lei pe an, fiind cea mai scumpa taxa locala de pana acum.

De asemenea, in cazul familiilor cu mai multi copii, acesta taxa poate ajunge si pana la 1.000 de lei pe an.

Mentionam ca in acest moment taxa este de 7.8 lei pe luna de persoana, dar nu este platita de toata lumea, ci doar de numarul celor declarate in contract si doar acolo unde au fost incheiate contracte cu operatorul local. Cum viitoarea taxa de salubritate va fi incasata de Finantele Locale, atunci ea va fi aplicata tuturor membrilor de familie, indiferent de varsta, pe baza datelor actualizate de la Evidenta Populatiei.
Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow