19.4 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Pascani: Si politistii locali pot aplica sanctiuni rutiere

Sediul Politiei LocaleIncepand de luni, 4 martie, in municipiul Pascani vor actiona mai multi politisti care pot aplica sanctiuni rutiere.

Mai exact este vorba despre cinci agenti ai Politiei Locale care de la inceputul saptamanii trecute au ca atributii sanctionarea pietonilor si a soferilor care incalca legea.

In urma unui protocol incheiat cu Serviciul Rutier judetean, politistii locali au fost instruiti la Iasi pe parcursul anului 2012, iar acestia vor putea da amenzi tuturor celor care comit abateri prevazute in Codul Rutier. Atributiile acestora nu vor fi aceleasi ca ale celor de la Politia Nationala si vor fi limitate doar la articolele care stabilesc reguli pentru autoturisme care stationeaza, parcheaza sau opresc in locuri neregulamentare precum si a celor care patrund fara a avea voie in zone limitate din punct de vedere al masei maxime admise.

Tot de competenta politistilor locali va fi si sanctionarea pietonilor, biciclistilor, mopedistilor sau celor ce conduc vehicule cu tractiune animala care comit nereguli.

In acest sens, pana acum au fost intocmite trei procese verbale, unor cetateni care au traversat prin loc nepermis si unui sofer care a stationat neregulamentar intr-o statie de autobuz de pe strada Gradinitei.

Comandantul Vasile Avasiloaie atrage atentia asupra legii dupa care functioneaza autoritatea locala si ii indeamna pe cetateni sa respecte regulile OUG 195/2002 pentru a nu fi amendati.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow