21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Pașcani – Sediul nevăzătorilor a fost inaugurat

Pașcani – Sediul nevăzătorilor a fost inaugurat

Emoții de fericire pentru nevăzătorii din Pașcani. Aceștia au începând de astăzi un sediu al lor, loc unde să se întâlnească pentru a stabili evenimentele ce le vor organiza. La inaugurare au participat membrii Asociației din județ și câțiva prieteni. Ei spun cu regret că nu a venit nimeni din partea administrației locale, deși din partea lor au primit camera folosită cu titlu gratuit pentru următorii doi ani.

După mai multe solicitări din partea nevăzătorilor din județul Iași, astăzi, 17 februarie, a avut loc inaugurarea sediului pentru ei, acolo unde membrii Asociației își vor desfășura activitatea. Este vorba despre o cameră, în sediul fostei primării, în suprafață de 15,65 mp. Plata pentru utilități va fi achitată de către beneficiari. Astăzi s-a tăiat panglica.

La eveniment nu a putut lipsi Petrică Iordache, pășcănean cu probleme de vedere, dar cel care a primit din partea unei organziații un câine deștept și antrenat pentru a-l coordona prin oraș. Deși la început a întâmpinat probleme din partea comercianților și funcționarilor, acum, acestea s-au rezolvat și primește înțelegere din partea majorităii pășcănenilor.

Menționăm că în Municipiul Pașcani sunt înregistrate peste 500 de persoane cu probleme și deficiențe de vedere. Filiala Județeană Iași are în bazele de date un număr de aproximativ 2.000 de membri care beneficiază de numeroase facilități puse la dispoziție de instituție, cum ar fi  accesul la fondul bibliotecii, înregistrări în studioul Asociației, participarea la concursuri și manifestări etc.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow