More

  Paşcani: Primăria vrea să cumpere fostul magazin de perdele pentru noul sediu al Bibliotecii Municipale

  Array

  Veşti bune pentru păşcăneni. Biblioteca Municipală Paşcani ar putea avea un sediu nou în câţiva ani de zile. Nu este vorba despre o construcţie nouă sau renovarea actualului sediu ci de un spaţiu comercial care a aparţinut fostei fabrici de perdele, Siretul Paşcani.

  Este vorba despre o clădire cu  4 etaje şi pereţii din beton şi sticlă, aflată la intersecţia străzilor Grădiniţei cu Moldovei acolo unde a funcţionat un magazine de desfacere. Primarul Dumitru Pantazi crede că locaţia în suprafaţa de 800 mp se pretează pentru activităţile bibliotecii, acolo fiind necesare doar lucrări de curăţenie şi reamenajare.
  Clădirea se afla în proprietatea unei bănci private din Bucureşti după ce a fost preluata prin executare din cauza neplăţii unui credit de la societatea Siretul. Primăria Paşcani a trimis deja o scrisoare de intenţie privind achizitionarea clădirii, discuţiile urmând să fie reluate în toamna acestui an. Edilul păşcănean susţine că preţul ar putea fi foarte atractiv şi că va negocia plata în rate după ce va avea aprobarea legislativului local. De asemenea sediul vechi al bibliotecii ar urma să fie dărâmat, iar acolo să fie amenajat un parc.
  Ideea este susţinută şi de conducerea bibliotecii având în vedere că actualul sediu, vechi de peste 100 de ani sta să se dărâme.
  Menţionăm că o altă clădire aflată în apropiere, tot de la Siretul Paşcani a fost vândută de acelaşi proprietar unei bisericii adventiste pentru construirea unei catedrale.
  Orizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet