15.4 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Pașcani, oraș întunecat. Becurile se aprind doar când cetățenii ajung la disperare

La Pascani mersul pe jos, dupa caderea serii este din ce in ce mai periculos. Nu numai in spatele blocurilor sau in suburbii ci chiar si in zonele centrale, mai ales pe scarile mari si cele mici. Asta deoacece iluminatul public stradal lasa mult de dorit. Mai exact, desi afara se innopteaza din ce in ce mai devreme iluminitatul stradal in Pascani inca se mai face dupa programul de vara, in intervalul 20.00 – 06.00. Asta inseamna ca timp de cateva ore, seara si dimineata, pe strazile Pascaniului este bezna ca pe timpul comunistilor, motiv pentru care cetatenii au inceput sa foloseasca din nou lanternele.
Situatia este si mai critica pe scarile mari, acolo unde multe dintre trepte sunt stricate si nereparate de cativa ani. De frica sa nu isi rupa picioarele oamenii prefera sa se tina de bara , la urcare sau la coborare. Altii trebuie sa faca salturi acrobatice pentru a pune piciorul pe cate o treapta.

Becurile se aprind doar cand cetatenii ajung la disperare
In replica, functionarul Primariei Pascani care se ocupa de iluminatul public a precizat ca pentru rezolvarea acestor probleme cetatenii ar trebui sa faca cate o reclamatie la numarul de telefon 0232 762530. Iacob Mart sustine ,in mod absurd, ca doar atunci cand se aduna mai multe sesizari se poate interveni pentru inlocuirea becurilor sau remedierea defectiunilor, ca sa se justifice plata cheltuielilor. Mai exact Primaria nu se autosesizeaza ca este bezna pe strazi iar problema nu poate fi rezolvata decat atunci cand gradul de nemultumire in randul populatiei este suficient de mare. Totodata functionarul Primariei a anuntat ca va trece la programul de iarna privind iluminatul public in sensul ca becurile vor fi aprinse de la ora 18.30 pana la 6.30 dimineata.
Orizont.info

Alte articole